Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



OBŽ osposobljava još 15 dugotrajno nezaposlenih osoba za ECDL računalnog operatera

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.10.2018. 21:05 
Naslov:  OBŽ osposobljava još 15 dugotrajno nezaposlenih osoba za ECDL računalnog operatera
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zamjenik župana Goran Ivanović i ravnatelj Zavoda za informatiku Osijek Dražen Tomić potpisali su Ugovor o osposobljavanju za ECDL računalnog operatera 15 dugotrajno nezaposlenih osoba. Za to je osigurano 37.500 kuna.

Osječko- baranjska županija ove je godine napravila iskorak time što će polaznicima edukacije plaćati i putne troškove, čime su svi i ravnopravnom položaju. Nakon tečaja za računovođe i njegovateljice te prije mjesec dana pokrenut za voditelje EU projekata, danas je potpisan Ugovor za osposobljavanje za ECDL računalnog operatera u sklopu projekta prekvalifikacije dugotrajno nezaposlenih osoba. Tečaj će polaziti 15 osoba koji će u dva i pol mjeseca proći 120 sati obuke i steći temeljna znanja iz IT tehnologije. Županija surađuje s Regionalnim zavodom za zapošljavanje Osijek kako bi se točno vidjelo kome treba ovakav tečaj. Krajem rujna u evidenciji je bilo 16.530 nezaposlenih , od kojih 52 posto čeka posao više od godinu dana i velik je postotak starijih od 50 godina. Ravnatelj ZIO Dražen Tomić ističe kako Osijek jedini u Hrvatskoj ima IT centar. Zamjenik župana Goran Ivanović izrazio je zadovoljstvo što je projekt edukacije pokazao značajan uspjeh, jer je od onih koji su ga polazili čak 60 posto pronašlo posao.





Tekst i foto: Željka Bačić/Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: