Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Završeni radovi na izgradnji solarne fotonaponske elektrane na OŠ Ljudevita Gaja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.10.2018. 13:29 
Naslov:  Završeni radovi na izgradnji solarne fotonaponske elektrane na OŠ Ljudevita Gaja
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gradonačelnik Ivan Vrkić sa suradnicima i partnerima danas je obišao završetak radova na projektu izgradnje solarne fotonaponske elektrane, nadstrešnice i rekonstrukcije rasvjete na OŠ Ljudevita Gaja u Donjem gradu.

Riječ je o projektu prekogranične suradnje između Hrvatske i Srbije koji je u cijelosti financiran iz europskih fondova, a vrijednost osječke komponente je oko milijun kuna.

Izgradnjom solarne fotonaponske elektrane omogućit će se proizvodnja električne energije za potrebe škole, vrtića te javne rasvjete za njihovo područje. Također, elektrana će imati i svoju edukativnu funkciju jer će se djeca još od vrtićke dobi upoznavati s važnošću energetske učinkovitosti.



Gradonačelnik Vrkić je pohvalio ovaj projekt kao prvi takve vrste u Osijeku, dodavši kako će se, prema procjenama struke, troškovi škole značajno smanjiti te će se ova investicija isplatiti već kroz pet godina.

Uz solarnu elektranu i nadstrešnicu, projektom je napravljeno i 12 parkirnih mjesta plus dva parkirna mjesta za invalide, što će donekle olakšati problem parkiranja za djelatnike i posjetitelje škole.



Na kraju prezentacije OŠ Ljudevita Gaja je pohvaljena kao odličan primjer svijesti o važnosti privlačenja sredstava iz EU fondova jer je ovo već treći projekt na koji se škola uspješno prijavila, što može biti primjer i drugim osnovnim školama na području grada.





Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: