Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Feel new experience - spektakl u Muzeju okusa pod motom "Jer Osijek to zaslužuje"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65646
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.10.2018. 20:59 
Naslov:  Feel new experience - spektakl u Muzeju okusa pod motom "Jer Osijek to zaslužuje"
13.10.2018. 19:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Feel new experience - spektakl u Muzeju okusa pod motom „Jer Osijek to zaslužuje“ - Smatraju tako u Muzeju okusa gdje se sprema jedinstveni kulinarsko zabavni mega spektakl kakav Osijek dugo očekuje.

Dana 13. listopada 2018. od 19:30 sati Muzej okusa širom otvara svoja vrata svim građanima koje očekuje pregršt novih okusa, sjajnih vrhunskih vina ,sjajnih glazbenika i plesačica u kojima će gosti moći uživati u ovoj jedinstvenoj večeri. Ideja o ovakvoj večeri ne dolazi slučajno, njome organizatori na čelu s Chefom Nikolom Eterovićem žele slavonsku i baranjsku bogatu gastronomiju još više obogatiti s djelićem gastronomije i izvan naše regije. Tako će na ovoj jedinstvenoj večeri svoja jela spremati Chef Nikola Eterović, Chef Nikola Milanović i Chef Volkov Jurij koji poručuju svim gostima da dobro naoštre svoja nepca i uživaju njihovim umjetničkim djelima. Osim sjajnog kulinarskog spektakla u goste nam dolazi i poznati hrvatski saksofonista Bauč koji će oduševiti i najzahtjevnije goste.




Najbolji hrvatski kuhari za taj dan pripremaju:
1. slijed
- Ramsteak carppacio s pireom od kestena, craunch od đumbira i prahom od maslinovog ulja.
2. slijed
- Poširani ravioli u ulju od bijelog tartufa nadjeveni repom od fajferice i chutneyem od dunje
3. slijed
- File smuđa, tatar od kulena, souse vide fuzija pastrnjaka i čips od kadulje
4. slijed
- Pačja prsa - franch style peace ragu
5. slijed
- Lemon tart, crispy menreque
- Lemon gel, orange conf u Berton bazi

Uz svaki od sljedova goste će pratiti vrhunska vina najpoznatijih hrvatskih vinarija. Muzej okusa odlučio se za cijenu za svih 5 sljedova kao i vina uz zabavni program za samo 268,00 kuna po osobi jer je želja da bude što prihvatljivija našim građanima za ovaj mega spektakl. Bez obzira na to što bi cijena bila višestruko veća uz podršku partnera i sponzora (Glasa Slavonije, Belja, Badela, Kutjeva i Metro Cash & Carry Hrvatska ) postignut je uspješan i vrlo prihvatljiv program za naše građane. Organizatori poručuju da zbog velikog interesa građani rezerviraju svoja mjesta jer je broj gostiju ograničen.



[klik za uvećanje]


























Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 10.10.2018. 23:39 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jedna Engleskinja, davno je to bilo, požalila mi se kako su žene tamo kuharice (cook), a muškarci nisu kuhari nego šefovi (chef). Ja sam joj ponosno rekao da takve diskriminacije kod nas nema, žene su tu kuharice a muškarci kuhari. No ne lezi vraže, mic po mic i kod nas muškarci postadoše šefovi. Ma što šefovi, Chef-ovi.
Pitao sam tu Engleskinju nadalje, zašto im je jezik, što se pisanja tiče tako zamršen i opet ponosno kazao da je pisanje u našem jeziku fonetsko i banalno jednostavno. Nekad davno je i engleski jezik imao jednostavna pravila za pisanje, kaže ona, no između ostalog, engleski snobovi su voljeli posuđivati riječi iz drugih jezika, mahom iz francuskog te su tako vremenom "isprljali" svoj pravopis.
Ne lezi vraže, upravo to se sad događa sa hrvatskim jezikom. Naši snobovi rade upravo to isto koristeći engleski jezik umjesto francuskog.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: