Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



ŠUS "Svjetlost": Akcija "Prošetajmo zajedno"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.10.2018. 9:32 
Naslov:  ŠUS "Svjetlost": Akcija "Prošetajmo zajedno"
15.10.2018. 10:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U ponedjeljak, 15. listopada 2018., Športska udruga slijepih „Svjetlost“ organizira akciju „Prošetajmo zajedno“ koju u partnerstvu s Volonterskim centrom -Tenja organiziraju već deveti put tradicionalno pod pokroviteljstvom gradonačelnika Osijeka i potporu Osječko-baranjske županije.

Na sam dan u ponedjeljak planiraju provođenje akcije „Prošetajmo zajedno“. Međunarodni dan slijepih „dan bijelog štapa“ prigoda je da sugrađane upoznaju s izazovima s kojima se slijepe osobe svakodnevno susreću, a sudjelovanje velikog broja učenika osnovnih i srednjih škola te studenata i nastavnika, sugrađana kao i aktivnosti koje su pripremili doprinijet će lakšem upoznavanju sa specifikumom sljepoće i značajno procesu razbijanja predrasuda prema slijepim osobama. U provođenju akcije imaju tradicionalno potporu i učešće mladeži Crvenog križa Osijek, instruktora za kretanje pomoću bijelog štapa Centra „Silver“ iz Zagreba, Osječko-Baranjska Županija, DVD Osijek-Tenja, Prometna policija prve Policijske postaje, odjel policije Osječko-Baranjske Županije za prevenciju.

Program:

10:30 sati - okupljena na Trgu Ante Starčevića
- podjela poveza za oči, formiranje kolone
- pustit će jato golubova i kretanje u 11 sati
- desnom stranom Županijske ulice prema T raskrižju s ulicom Hrvatske Republike do zvučnog semafora. Prijeći ćemo Županijsku ulicu, nastaviti se kretati lijevom stranom ulicom Hrvatske Republike do T raskrižja s ulicom L. Jägera, te skrenuti u nju i ispred Filozofskog fakulteta zaustaviti se i promijeniti poveze. Nastavljamo prema Kapucinskoj ulici, a potom lijevom stranom do polazne točke na trgu Ante Starčević.
- obraćanje pokrovitelja, uzvanika i organizatora sugrađanima i svim sudionicima u šetnji,
- podjela osvježenja.

Svi će imati priliku vidjeti pomagala koja koriste slijepe osobe (za obrazovanje, društvene igre, sport i rekreaciju). Sudjelovat će instruktori obuke za tehniku kretanja uz pomoć bijelog štapa Centra „Silver“ iz Zagreba. Okupljanje je prijavljeno policiji i zatražit će njihovu nazočnost, kao i nazočnost ekipe hitne pomoći mladeži Crvenog križa Osijek za čitavo vrijeme trajanja skupa.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: