Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Vinska mušica Osijek: Okusi Vojvodinu vol. 2 - Vinarija VINUM

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.10.2018. 16:47 
Naslov:  Vinska mušica Osijek: Okusi Vojvodinu vol. 2 - Vinarija VINUM
12.10.2018. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Vinska mušica krenula je u novu sezonu predstavljanja vinarija i vina, berba se privodi kraju i više je vremena za uživanju u vinima, pa sezonu otvaraju s vinarijom Vinum iz Sremskih Karlovaca. Iz vinograda sa sjeveroistočnog dijela Fruške gore u Vinsku mušicu stižu vina Vinarije Vinum, u petak 12. listopada 2018. godine.

Uz moto "najbolja je medicina, poslije jela, čaša vina – zato ruku čaši pruži, pa će život biti duži!" ponovno povezujemo Sremske Karlovce i Osijek, kao dva velika vinorodna (vinska i vinogradarska) centra. Zapravo, zanimljivo je kako je vlasnik Vinuma liječnik, dr. Milan Ubavić. Svojim hobijem došao je do ozbiljnoga posla i ozbiljne, suvremene vinarije. Uživanje u zemlji, vinogradima, vinovoj lozi i vinu dovelo je do toga da su ga vinari iz Sremskih Karlovaca, koji su ga sa skepsom gledali u njegovim počecima, s vremenom prihvatili te danas cijene njegov rad. Iskreno, pridobio ih je talijanskim rizlingom, odnosno, kako bismo mi preveli graševinom. Naime, graševina je najrasprostranjenija sorta grožđa na Fruškoj gori, tamošnji vinari njome su ovladali i u vinogradima i u podrumima, a doktor je napravio bolje vino od njihovog...

Vina rade, kažu iz ljubavi. I sve je krenulo iz ljubavi... Dok nije imao vinograde, Mila Ubavić kupovao je grožđe i pravio vina, koja su postizala uspjehe i kupila nagrade na svjetskim festivalima. Do prve berbe u vlastitom vinogradu čekalo se, pa je sauvignon blanc 2009. godinu poslije na Vinalisu u Parizu dobio srebrnu medalju, zlato je izmaknulo za jedan bod. Sauvignon je proslavio Vinariju Vinum, jednu od najmlađih vinskih kuća u Sremskim Karlovcima, a ostalo je – kako bi se reklo – povijest.

Stoga će u Vinskoj mušici, u petak 12. listopada, od 20 sati uživati u kušanjima vina Vinuma, uz sauvignon, talijanski rizling (graševinu), bijelu kupažu muškata i traminca Mustra, rose od pinot noira i poslasticu bermet (ipak su Sremski Karlovci poznati po bermetu). Vina će nam predstaviti direktor prodaje Milan Radović, uz vodstvo vlasnice Vinske mušice Ivane Draganić. A znate kako to kod nas ide, uz fina vina i fini zalogaji, a u stankama dok se vino pije i hrana kuša, zasvirat će nam naš mladi glazbenik, pjevač i gitarist Juraj Padovan.


Rezervacije su obavezne, a za večer Vinumovih vina primamo ih na mobitel 092 350 9939, preko Facebook stranice: facebook.com/vinskamussica/ i u inbox. Ili dolaskom u Vinsku mušicu gdje odmah možete platiti svoju degustaciju.

Veselimo se druženju uz lijepa vina, fine zalogaje, glazbu i s vama dragim našim nasmijanim vinoljupcima.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: