Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Usporen rast gospodarstva u OBŽ-u u prošloj godini, loša predviđanja za 2018.

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65441
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.09.2018. 20:02 
Naslov:  Usporen rast gospodarstva u OBŽ-u u prošloj godini, loša predviđanja za 2018.
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kriza Agrokora ostavila je posljedice i na stanje gospodarstva u Osječko baranjskoj županiji, rekao govoreći o stanju gospodarstva u prošloj godini predsjednik gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore - županijske komore Osijek Zoran Kovačević.

Rast gospodarstva u Županiji u prošloj godini je usporio, a niti predviđanja za ovu gospodarsku godinu neće se bitno razlikovati, sažetak je izvješća predsjednika gospodarskog vijeća HGK, županijske komore Osijek Zorana Kovačevića. Kao razloge takvim rezultatima Kovačević je istaknuo krizu Agrokora i probleme koji se reflektiraju na njegove sastavnice koje su proizvele gubitak od oko 200 milijuna kuna.

"To su problemi oko nenaplaćenih potraživanja, pretvaranja potraživanja u vlasničke udjele, a posebice rezervacije za dana jamstva koja generiraju gubitke kod naših tvrtki", rekao je Kovačević. U prošloj godini gospodarstvo je zabilježilo rast od skromnih 2,1 posto. Treba napomenuti da je u 2016. zabilježen rast od čak 10 posto. Kakvom - takvom rastu u prošloj godini najviše je pridonijela prerađivačka industrija koja je ostvarila trećinu ukupnih prihoda, a nastavio se trend rasta izvoza koji je dosegnuo 6 milijardi kuna. Za ovu godinu Kovačević ne predviđa značajniji rast prihoda u gospodarstvu, te očekuje da će izvoz biti i dalje glavni generator rasta.





Tekst i foto: Neven Knežević/Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: