Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Korumpirani nogometni sudac Željko Širić uhićen i odveden u zatvor

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.09.2018. 9:25 
Naslov:  Korumpirani nogometni sudac Željko Širić uhićen i odveden u zatvor
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nakon više od godinu dana otezanja i pravosudne trakavice, bivši nogometni sudac Željko Širić uhićen je sinoć i konačno je završio u zatvoru gdje će izdržavati kaznu od četiri godine zbog primanja mita.

Naime, prošlo je gotovo godinu i pol dana otkako je Vrhovni sud potvrdio pravomoćnu presudu osječkog Županijskog suda u aferi Pošteno suđenje kojom je Širić osuđen na četiri godine zatvora i osam godina zabrane rada u nogometu te na obvezu vraćanja nepripadajuće imovinske koristi stečene nelegalnim radnjama i zlouporabom položaja.

Cijelo to vrijeme Širić je uspješno „eskivirao“ odlazak u zatvor, pravdavajući se liječničkom dokumentacijom da ima išijas i proširene vene koje ne može liječiti u zatvoru te obvezama na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku gdje je, unatoč pravomoćnoj presudi za korupciju, predavao tjelesni odgoj studentima na preddiplomskom studiju. Osim toga, Širić je bio i voditelj Studentskog sportskog kluba Feritos tijekom Studentskog sportskog prvenstva u akademskoj godini 2017./2018.

Širić je prije nekoliko dana po tko zna koji put zatražio od Županijskog suda odgodu odlaska na izvršavanje kazne, pravdajući to potrebom obavljanja operacijskih zahvata na proširenim venama i desnom koljenu, no ovaj put mu je molba odbijena. Obzirom da se Širić nije pojavio u zatvoru, po njega je poslana policija koja ga je „locirala, identificirala, uhitila i transferirala“ u zatvor.

Ono što je sramotno i skandalozno u cijelom ovom slučaju je to što je Željko Širić, kao osuđeni kriminalac, više od godinu dana radio na FERIT-u te je i dalje bio dio hrvatskog obrazovnog sustava. Zakoni u Hrvatskoj očito ne vrijede jednako za sve, a posebice za prijatelje osuđenih bjegunaca od hrvatskog pravosuđa, Zdravka Mamića i Branimira Glavaša.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija


Propustili ste? Pročitajte i..
Željko Širić proglašen krivim - određena mu je četverogodišnja zatvorska kazna
Željko Širić - Širkan uhićen u Zagrebu zbog namještanja utakmica, a nedavno je podignut i optužni prijedlog zbog gospodarskog kriminala!
Željko Širić pravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog "poštenog suđenja"
Sportska inspekcija zabranila Željku Širiću rad u Zajednici športskih udruga grada Osijeka

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
modri
Offline
Ukupno postova: 127
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.09.2018. 14:08 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

ovaj novinar kao da radi u dorh u a ovi srbi što su pobili 21 Hrvata dobiju 15 god znači ni godinu po ubijenom i važniji je Širić i pošteno suđenje u nogometu od života Hrvatskih ljudi.SRAMOTA od pravosuđa

Korisnički profil  Download Poruke   Ocjena: Loše  
hulk
Offline
Ukupno postova: 42
Spol: Muško Muško
Post Postano: 20.09.2018. 23:11 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

modri je napisao/la: › ovaj novinar kao da radi u dorh u a ovi srbi što su pobili 21 Hrvata dobiju 15 god znači ni godinu po ubijenom i važniji je Širić i pošteno suđenje u nogometu od života Hrvatskih ljudi.SRAMOTA od pravosuđa
Dobro brate modri odakle sad opet mrtvi srbi i hrvati? Trazis li u svakoj temi mjesto gdje mozes ubaciti neke srbe i hrvate kao osnovu za usporedbu ili ti je mozak vec toliko oslabljen istim uzorcima razmisljanja da mu vise niti jedna tema ni stanje drustva nije bitno kao takvo, vec iskljucivo kao sirova informacija koji se moze upotrijebiti za recikliranje i propagiranje istih misli i stavova? Ocekujes li da ce tvome djetetu ili njegovom djetetu prestati biti bitni srbi, vec krimOSi koji su servirani kao ugledni profesori, zivotne navike koje unistavaju citav okolis oko njega, osobna ukljucenost u stvaranje drugih vrijednosti i buducnosti za njihovu djecu?
Ili da ce ti stavovi izumrijeti s tobom, a sljedece generacija iza tebe ispravljati stetu nanesenu od ljudi kao ti?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocjena: 5  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 22.09.2018. 0:03 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Taj je bio majstor. Širkan, nadimkom. Čudilo me kako je uspijevao u svojim poslovima? E pa tako što je zadužio mnoge. Kažu da vam je taj mogao srediti što god hoćete. Kad bi kojim slučajem otkrio kome je sve što sredio, , ostali bi zabezeknuti.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: