Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Predstavljen projekt Land Online Job za lakše pronalaženje online poslova

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.09.2018. 15:29 
Naslov:  Predstavljen projekt Land Online Job za lakše pronalaženje online poslova
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sve brži razvoj tehnologije i komunikacija i brisanje granica u komunikaciji doveli su do toga da se rad na daljinu sve više razvija u EU.

Da bi se mladima omogućilo pronalaženje online posla, odnosno posla koji se radi preko Interneta od kuće, nužno je da steknu potrebne vještine i kompetencije kako bi poslodavci bili zainteresirani da ih zaposle. Pri tome se ne misli samo na tehničke kompetencije, nego na socijalne, društvene i druge koje su nužne da bi rad na daljinu funkcionirao.

Tim povodom danas je u gradskom poglavarstvu održana konferencija za novinare na kojoj su zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš i predsjednik Udruge EU Centar Domagoj Vidaković predstavili projekt Land Online Job u okviru programa Erasmus+ Mobilnost za osobe koje rade s mladima.

Projekt traje od 1. lipnja 2018. do 1. veljače 2019. godine. Vrijednost mu je 19.500 eura, a u cijelosti je financiran iz EU fondova. Projekt uključuje rad s partnerskim organizacijama iz Španjolske, Portugala, Italije, Mađarske, Poljske, Bugarske i Turske, a centralna aktivnost projekta bit će trening za edukatore i osobe koje rade s mladima koji će se održati od 9. do 16. listopada ove godine u Osijeku.

Osnovni cilj treninga bit će obučiti osobe koje rade s mladima da im pomognu u stjecanju vještina koje će im kasnije omogućiti da nađu posao online. Naime, ispitivanje provedeno među poslodavcima u šest zemalja članica EU-a potvrdilo je da su tzv. „meke vještine“ (soft skills) najbitnije za obavljanje posla na daljinu, a one uključuju vještine upravljanja vremenom i učinkovite komunikacije do uspješnog rješavanja konflikta u timu i upravljanja odnosa prema ključnim klijentima.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: