Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Đakovo: Festival umijeća Obruč [2018.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.09.2018. 8:14 
Naslov:  Đakovo: Festival umijeća Obruč [2018.]
22.09.2018. 10:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gradska “žila kucavica” Ulica bana Jelačića u Đakovu u subotu 22. rujna 2018. će postati mjesto predstavljanja lokalnih obrta, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, domaćih radinosti i udruga na Festivalu umijeća Obruč. Organizatori su već petoga ovakvog izložbeno-prodajnog programa, smještenog na cesti najživlje đakovačke ulice, Grad Đakovo kao glavni organizator, Turistička zajednica, Udruženje obrtnika i Univerzal, koji i na ovaj način žele potaknuti domaće obrtnike i proizvođače na predstavljanje svega onoga što nastaje radom njihovih vrijednih ruku i što se može ponuditi sugrađanima, ali i gostima Srca Slavonije, kao kvalitetan domaći proizvod.

Ovim festivalom Grad nastoji promovirati obrtništvo koje, iako duboko ukorijenjeno u identitetu i tradiciji Đakova, danas opet prolazi teško razdoblje. Dok se bore za svoj prostor na tržištu roba i usluga, želimo ih ohrabriti i pružiti im podršku, kaže zamjenik gradonačelnika Robert Francem.

Sudjelovanje je prijavilo 35 izlagača, doznaje se u Turističkoj zajednici, što nije konačna brojka, a Obruču se kao festivalski partner pridružuje Srednja strukovna škola Antuna Horvata, koja će promovirati strukovna zanimanja i u “špici” dana organizirati tematske radionice. Važno je spomenuti i prezentaciju đakovačkih tradicijskih obrta koji njeguju tradiciju starih zanata. Festival počinje u 10 sati ujutro. U zabavnom dijelu Obruča nastupit će Giuliano, za kojega će publiku od 19 sati zagrijavati Cotyda band. Za najmlađe su u Dječjem kutku pripremljene igraonice na otvorenom i oslikavanje lica od 10.30 i 17 sati.

Program

10,00 sati - Predstavljanje i prodaja proizvoda obrta, OPG-ova, domaćih radinosti i udruga (do 24,00 sata)
10,00 sati - Predstavljanje strukovnih zanimanja, radionice, degustacije i izložba proizvoda: Srednja strukovna škola A. Horvata (do 13,00 sati)
10,30 sati - “Dječji kutak” – Face painting i razne dječje aktivnosti (do 12,00 sati i od 17,00 sati do 18,30 sati)
19,00 sati - glazbeni program: pozornica u Ulici bana Josipa Jelačića – besplatan ulaz:
Cotyda band – predgrupa
Giuliano






Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: