Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Agroklub obilježava 10 godina rada

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65429
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.09.2018. 15:06 
Naslov:  Agroklub obilježava 10 godina rada
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Internetski projekt osječkih agronoma, informatičara, ekonomista i novinara slavi 10. rođendan na medijskoj sceni poljoprivrede regije.

Informacijski sustav u poljoprivredi Agroklub, 18. rujna 2018. godine obilježava 10 godina rada. Naime, istog dana deset godina ranije ovaj specijalizirali portal po prvi je puta javno predstavljen svojoj publici.

Po uzoru na tehnološke divove, tog četvrtka 18. rujna 2008. godine iz jedne osječke garaže izašla je još jedna ideja u digitalni svijet. Projekt koji u sebi nosi tri komponente - onu poljoprivrednu, medijsku pa i onu internetsku. S ciljem informiranja agrara.

Važan je to događaj za malu tvrtku koja eto već desetljeće informira proizvođače hrane i druge žitelje ruralnih prostora u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Povodom jubileja Agrokluba predsjednik Društva agrarnih novinara Hrvatske i urednik poljoprivredne emisije Hrvatskog radija, Martin Vuković izjavio je:
Bez korištenja digitalne tehnologije svaki napredak, kako u novinarstvu tako i u poljoprivredi, jednostavno je nemoguć. Agroklub je bio predvodnik hrvatskog digitalnog agrarnog novinarstva. Čestitam mu na tome uz želju da brze, stručne i proizvođačima korisne informacije prenosi i dalje, donoseći im najnaprednija znanja iz cijelog svijeta!

Bez obzira na činjenicu da je sadržaj Agrokluba često bio kritičan prema regulativi i kreatorima politika, ovim povodom čestitku agrano-digitalnom servisu uputio je i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić sljedećim riječima:
Agroklub je puno više od portala s poljoprivrednim vijestima. Kroz godine je stasao u koristan informativni servis našim poljoprivrednicima, mjesto razmjene iskustava i dogovaranja novih poslova. Čestitam im 10-ti rođendan i neka još dugo godina budu dobri duh hrvatske poljoprivrede.

Dobre želje ovom poljoprivredno-medijskom projektu stigle su i iz Bruxellesa, iz ureda euro zastupnice Marijane Petir koja je često angažirana upravo na temama proizvodnje hrane i očuvanja vrijednosti zavičaja. Time je naravno i bila temom djelovanja Agrokluba. U svojoj izjavi ona naglašava važnost informiranja i poručuje:

Agroklub već deset godina prenosi znanja i iskustva našim poljoprivrednicima na zanimljiv i pristupačan način, a sama obljetnica dokaz je njihove uspješnosti kao specijaliziranog portala za poljoprivredu. Ovim putem uredništvu, novinarima te svim suradnicima čestitam 10. rođendan te im želim još barem toliko.





Tekst i foto: Agroklub

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: