Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Određen istražni pritvor protiv pijanog vozača koji je usmrtio pješaka kod Ivanovca

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.09.2018. 15:22 
Naslov:  Određen istražni pritvor protiv pijanog vozača koji je usmrtio pješaka kod Ivanovca
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako smo već pisali, u subotu se u večernjim satima kod Ivanovca dogodila prometna nesreća u kojoj je vozač osobnog automobila naletio na pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu, a zatim se udaljio s mjesta nesreće. Tim povodom oglasilo se i Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku, a njihovo priopćenje prenosimo u cjelini:

Na osnovi kaznene prijave Policijske uprave osječko-baranjske i nakon očevida prometne nesreće kojem je prisustvovao zamjenik općinske državne odvjetnice, Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podnijelo je 17. rujna 2018. sucu istrage Županijskog suda u Osijeku prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv hrvatskog državljanina (1977.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavka 1. i 4. Kaznenog zakona i kazneno djelo nepružanja pomoći iz članka 123. stavka 2. KZ-a. (17. 9. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 15. rujna 2018. oko 22,30 sati upravljao osobnim automobilom Audi A4 2.0 TDI u pripitom stanju (koncentracija od najmanje 0,50 g/kg promila alkohola) te brzinom neprilagođenom noćnoj vožnji i dometu kratkih svjetala od najmanje 80 km/h kolnikom Državne ceste broj 518, odnosno protivno odredbama članka 199. stavka 2. i članka 51. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Osnovano se sumnja da dolaskom do raskrižja kolnika državne ceste i županijske ceste nije pravovremeno uočio pješaka (1962.) koji je prelazio raskrižje preko obilježenog prijelaza biciklističke staze, te da ga je prednjim dijelom automobila na navedenom prijelazu udario u tijelo. Pješak je preminuo na mjestu nesreće, a osnovano se sumnja da je osumnjičeni vozač osobnog vozila napustio mjesto prometne nesreće koju je prethodno sam prouzročio bez da je pješaku pružio pomoć.

Određivanje istražnog zatvora predloženo je zbog osobite okolnosti koje upućuju na opasnost da će osumnjičenik boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo.






Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: