Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kino Urania: Svjetski dan Alzheimerove bolesti - projekcija filma [2018.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.09.2018. 10:45 
Naslov:  Kino Urania: Svjetski dan Alzheimerove bolesti - projekcija filma [2018.]
21.09.2018. 21:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Udruga ''Memoria'' Osijek udruga je koja potiče, pomaže, razvija i poboljšava skrb (medicinsku, socijalnu, pravnu i dr.) bolesnika s Alzheimerovom bolešću i drugim bolestima karakteriziranim demencijom u Osječko-baranjskoj županiji, s misijom promicanja ljudskih prava starijih i nemoćnih osoba te razvoj socijalne i zdravstvene skrbi.

U mjesecu rujnu, Udruga već tradicionalno obilježava Svjetski dan Alzheimerove bolesti, kako bi podigla razinu svijesti o vlastitom životu kod naših građana o bolesti koja nije dio starosti i koju je G8 Summit zemalja 2013. godine proglasio bolešću 21. stoljeća.

U petak 21. rujna s početkom u 21:30 h u kinu Urania održat će se projekcija filma "Nader i Simin se rastaju", uz besplatan ulaz za sve gledatelje.

Specifičnost filma "Nader i Simin se rastaju" očituje se u prikazivanju svakodnevnih obiteljskih situacija obitelji koja brine o osobi oboljeloj od Alzheimerove bolesti. Priča je o to o bračnom paru i njihovoj 11-godišnjoj kćerci Termeh koji odlučuju napustiti Iran. Problemi počinju kada se Nader predomisli, jer ne želi napustiti oca koji boluje od Alzheimerove bolesti. Ova snažna i kompleksna iranska drama bavi se konfliktom koji ne poznaje granice i klasu.

Na filmskom festivalu u Berlinu film dobitnik je dva Srebrna medvjeda za najboljeg glumca i glumicu i Zlatnog medvjeda za najbolji film.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: