Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HNS Osijek: Na inicijativu HNS-a Retfala postavljena prometna ogledala na kritičnom križanju!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66068
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.09.2018. 9:26 
Naslov:  HNS Osijek: Na inicijativu HNS-a Retfala postavljena prometna ogledala na kritičnom križanju!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Inicijativa HNS-a Retfala za povećanje sigurnosti u prometu na raskrižju Žutog naselja, Kozjačke i Prenjske ulice je realizirana - tijekom jučerašnjeg dana postavljena su prometna ogledala, znak obveznog zaustavljanja i znak nailaska na cestu s prednošću prolaza na ovoj kritičnoj prometnoj točki.

Ovo križanje se naziva retfalačkom "crnom točkom" zbog brojnih prometnih nezgoda, a razlog tome su parkirani automobili koji skretanje iz naselja Ljudevita Posavskog, tzv.“Žutog naselja“ u Kozjačku ulicu čine nepreglednim te velika brzina kojom se kreću vozila koja nailaze iz Kozjačke ulice.

Postavljena prometna ogledala i znak obveznog zaustavljanja će poboljšati vidljivost i uvelike povećati sigurnost u prometu za sve sudionike.

Podsjetimo, članovi osječkog ogranka HNS-a Retfala, zabrinuti zbog sigurnosti svih sudionika u prometu, a posebno djece i starijih, te potaknuti brojnim pozivima svojih susjeda, organizirali su inicijativu za povećanje sigurnosti u prometu. Na spomenutom križanju kod retfalačke pošte, prikupljali su potpise za postavljanje prometnog ogledala ili uspornika prometa, koji bi uvelike pomogli u povećanju vidljivosti i sigurnosti, te smanjivanju broja prometnih nezgoda. Odaziv stanovnika Retfale bio je odličan te je za svega sat vremena prikupljeno više od 60 potpisa, koji su predani službama u Gradu Osijeku.

HNS je prošli tjedan organizirao konferenciju za medije upravo na samom kritičnom križanju, te najavio pozitivan odgovor iz Grada Osijeka i skoro rješavanje prometnog problema.

„Zahvaljujem svim sugrađankama i sugrađanima koji su potpisali inicijativu za povećanje sigurnosti u prometu. U suradnji s vama, našim susjedima iz Retfale, smo realizirali ovu inicijativu i osigurali da ovo križanje više ne bude"crna točka" Retfale." poručio je Dražen Slunjski, mag.inf.aedif., predsjednik ogranka HNS-a Retfala i pozvao Retfalčane da se jave u ogranak HNS-a Retfala sa svojim pitanjima i prijedlozima.







Tekst i foto: Ured HNS-a Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: