Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Grad raspisao natječaj za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima te onima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65740
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.09.2018. 12:02 
Naslov:  Grad raspisao natječaj za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima te onima koji se obraz
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Grad Osijek raspisao je natječaj za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima te učenicima i studentima koji su se opredijelili za deficitarna zanimanja za školsku, odnosno akademsku godinu 2018./2019.

Putem ovog natječaja dodijelit će se najviše 20 stipendija učenicima i 30 stipendija studentima od čega će se najmanje 75% odobriti za deficitarna zanimanja ako kandidati ispunjavaju uvjete iz natječaja.

Visina stipendija koje će biti dodijeljene po ovom natječaju iznosi 400 kuna mjesečno za učenike, odnosno 800 kuna mjesečno za studente.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju učenici i studenti koji su državljani Republike Hrvatske, koji su redovito upisani u srednju školu odnosno fakultet, koji imaju prebivalište na području Grada najmanje 5 godina, nemaju odobrenu stipendiju od strane drugog subjekta te imaju visok prosjek ocjena tijekom školovanja.

Deficitarna zanimanja srednje stručne spreme prema ovom natječaju su zidar, tesar, stolar, bravar, armirač, vozač motornih vozila, strojobravar, limar, dimnjačar, vodoinstalater i medicinska sestra/tehničar opće zdravstvene njege.

Deficitarna zanimanja visoke stručne spreme prema ovom natječaju su strojarstvo, medicina, logopedija, rehabilitacija, socijalna pedagogija, matematika-računarstvo, računarstvo, grafika, geografija (smjer: nastavnički), geodezija i geoinformatika te veterinarska medicina.

Ugovor o stipendiranju sklapa se za razdoblje od jedne školske, odnosno akademske godine.

Rok za podnošenje prijava na natječaj je 5. listopada 2018. za učenike, odnosno 31. listopada 2018. za studente. Molbe za dodjelu stipendije dostavljaju se u navedenom roku na adresu: Grad Osijek, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Odsjek za prosvjetu, tehničku kulturu, djecu i mladež, Kuhačeva 9, 31000 Osijek, s naznakom “Natječaj za stipendiju Grada Osijeka”.

Liste kandidata za dodjelu stipendija Grada Osijeka objavit će se na oglasnoj ploči Grada u Kuhačevoj 9 i na službenim stranicama Grada najkasnije 30 dana nakon isteka roka za podnošenje molbi.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: