Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U kolovozu evidentirano 176 prometnih nesreća na području PU osječko-baranjske

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.09.2018. 20:31 
Naslov:  U kolovozu evidentirano 176 prometnih nesreća na području PU osječko-baranjske
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

PU osječko – baranjska objavila je izvješće o stanju sigurnosti u prometu za kolovoz 2018. godine.

Na području županije evidentirano je 176 prometnih nesreća, od čega jedna s poginulim osobama, 69 s ozlijeđenim osobama i 106 s materijalnom štetom. To je lagano poboljšanje u odnosu na kolovoz prošle godine kada je bilo 185 prometnih nesreća s dvije poginule osobe, 71 s ozlijeđenim osobama i 112 nesreća s materijalnom štetom.

Najviše prometnih nesreća dogodilo se zbog nepropisne i neprilagođene brzine (32), slijedi oduzimanje prednosti prolaska (31), nepropisno kretanje kolnikom (21) i drugi prekršaji.

U 20 prometnih nesreća počinitelji su imali alkohola u krvi.

Prema danima u tjednu najviše prometnih nesreća evidentirano je srijedom (30), petkom (29) i subotom (26), a najmanje nedjeljom (19).

Prema dobu dana najviše prometnih nesreća evidentirano je u vremenu od 8 do 12 sati (63), slijedi od 16 do 20 sati (44) te od 12 do 16 sati (32), a najmanje u vremenu od 00 do 4 sata (7).

Mladi vozači su sudjelovali u 33 prometne nesreće, od čega u jedanaest s ozlijeđenim osobama i 22 s materijalnom štetom. Mladi vozači su počinitelji 19 prometnih nesreća, a u dvije prometne nesreće imali su alkohola u krvi.

Vozači mopeda i motocikla su sudjelovali u dvanaest prometnih nesreća. Navedena skupina su počinitelji četiri prometne nesreće. Svi sudionici navedene skupine su imali zaštitnu kacigu na glavi i niti jedan sudionik navedene skupine nije imao alkohola u krvi. Ukupno je evidentiran 31 prekršaj vozača mopeda i motocikla.

Vozači bicikla sudjelovali su u 16 prometnih nesreća. Ukupno je stradalo 15 vozača bicikla, od čega je deset vozača bicikla zadobilo teške tjelesne ozljede i 5 vozača bicikla je zadobilo lake tjelesne ozljede. Vozači bicikla su počinitelji devet prometnih nesreća, a u dvije prometne nesreće su imali alkohola u krvi. Ukupno je evidentirano 111 prekršaja vozača.

Policijski službenici evidentirali su tri prometne nesreće u noćnim uvjetima u kojima su sudjelovali vozači bicikla koji nisu bili označeni reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom ili drugom reflektirajućom oznakom. U navedenim prometnim nesrećama dva vozača bicikla su zadobila teške tjelesne ozljede, a jedan vozač bicikla je zadobio lake tjelesne ozljede. U jednoj prometnoj nesreći počinitelj je bio vozač bicikla.

Pješaci su sudjelovali u pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, u kojima su četiri pješaka zadobila teške tjelesne ozljede, dok su dva pješaka zadobila lake tjelesne ozljede. Na pješakom prijelazu dogodile su se dvije prometne nesreće. Pješaci su počinitelji dvije prometne nesreće.





Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: