Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Vrijedna donacija BIOS-u; stanari dobili na korištenje najsuvremenije programsko rješenje za 3D modeliranje

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.09.2018. 20:03 
Naslov:  Vrijedna donacija BIOS-u; stanari dobili na korištenje najsuvremenije programsko rješenje za 3D mode
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas je u Poduzetničkom inkubatoru BIOS predstavljen projekt SolidWorks u BIOSu. Projekt će omogućiti svim stanarima Poduzetničkog inkubatora BIOS korištenje programskog rješenja za 3D modeliranje SolidWorks.

Tvrtka Dassault Systèmes SOLIDWORKS iz SAD-a putem svog ovlaštenog zastupnika u RH, tvrtke Strojotehnika d.o.o. Zagreb, kroz svoj program suradnje s inkubatorima i akceleratorima donirala je stanarima Poduzetničkog inkubatora BIOS 4 licence svog programa Solidworks Premium koji uključuje licence (Plastics, Electrical Professional, Composer, Visualize Professional i drugi). Solidworks premium licenca sadrži komplet 3D software alata za stvaranje, simulaciju, objavljivanje i upravljanje podacima. Hrvatska poštanska banka – HPB je donirala server na kojemu će se aplikacija izvoditi.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 400.000 Kn.



Projekt je u ime Poduzetničkog inkubatora BIOS predstavio Saša Lamza, direktor inkubatora. On je naglasio kako ovim projektom inkubator nastavlja potporu tehnološkim tvrtkama, a projekt će biti uklopljen i u projekt hardverskog laboratorija, gdje će se stanarima inkubatora i drugim poduzetnicima omogućiti da rješenja koja su modelirana u 3D aplikacijama odmah i izrade na nekom od 3D printera.



Programski paket SolidWorks prezentirao je Vedran Kovačić iz tvrtke Strojotehnika. Osim komercijalnih licenci programski paket dolazi i kao edukacijska licenca koja je instalirana u brojnim tehničkim fakultetima i školama u RH, a verzija za inkubatore koja omogućuje stanarima inkubatora besplatno korištenje ovog alata prvi puta u Hrvatskoj implementirana je upravo u Poduzetničkom inkubatoru BIOS.

Marko Carević, vlasnik tvrtke Shovel koja se bavi projektiranjem i izradom dijelova za trkaće i brdske bicikle, stanar Poduzetničkog inkubatora BIOS, predstavio je svoja iskustva u korištenju programskog paketa SolidWorks i objasnio kako je korištenje određenih modula omogućilo brži i kvalitetniji razvoj proizvoda koje nudi na tržištu.





Tekst i foto: BIOS

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: