Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Predstavljen repertoar Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u sezoni 2018./2019.

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65665
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.09.2018. 10:26 
Naslov:  Predstavljen repertoar Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u sezoni 2018./2019.
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare predstavljen je repertoar Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u novoj sezoni 2018./2019.

U novoj sezoni Dječje kazalište priprema tri premijere: „Pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom“ koja je premijerno prikazana na ovogodišnjem Osječkom ljetu kulture, „Nezaboravak“ u studenome i „Djed i repa“ u veljači - predstava manjeg formata koju će se moći izvoditi i izvan prostora kazališta, u školama i vrtićima.

U planu su i obnove predstava koje nisu bile dugo na repertoaru: „Tobija“, „Uspavanka za mišića“ i „Božićni kolačić“ te petnaest repriza. Dogovorena su gostovanja Dječjeg kazališta na festivalima u Koprivnici, Čakovcu, Dubrovniku te u Ukrajini do kraja godine, kao i to da će se Susret lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske sljedeće godine održati u Osijeku.

Na konferenciji je ispred Grada Osijeka sudjelovala zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš sa suradnicima. Gamoš je istaknula kako je Dječje kazalište u Osijeku nezaobilazni dio kulturnog identiteta grada i od iznimne je važnosti za kulturnu scenu Osijeka.

Grad je za Dječje kazalište u ovoj godini izdvojio 4,4 milijuna kuna, a u Proračunu za sljedeću godinu osigurat će se i sredstva za Susret lutkarskih kazališta koji je postao mjesto susreta i smotre ponajboljih lutkarskih ostvarenja u državi.

Ravnatelj kazališta Ivica Lučić istaknuo je kako je protekla sezona bila najuspješnija u povijesti Dječjeg kazališta po broju osvojenih nagrada koju će biti teško nadmašiti, ali to je samo novi izazov za djelatnike kazališta da održe visoku kvalitetu programa kojega pripremaju.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: