Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Srednjoškolsko igralište Osijek: Hrvatski olimpijski dan [2018.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.09.2018. 11:54 
Naslov:  Srednjoškolsko igralište Osijek: Hrvatski olimpijski dan [2018.]
08.09.2018. 9:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[09.09.2018.] 1000 osječkih sportaša i rekreativaca obilježilo Hrvatski olimpijski dan [2018.]


[07.09.2018.] Oko 1000 osječkih sportaša i rekreativaca na poznatoj osječkoj Srednjiki obilježit će Hrvatski olimpijski dan (HOD). Ova tradicionalna sportska manifestacija organizira se širom zemlje organizacijom brojnih sportsko-rekreativnih događaja s ciljem podizanja svijesti o ulozi sporta u društvu te olimpijskom pokretu i njegovom značaju u svijetu.

Udruga Pannonian okupit će svoje članove i prijatelje - osječke skatere i bikere koji će prezentirati svoje najzanimljivije trikove i tako najaviti brojne aktivnosti koje Udruga planira organizirati s ciljem razvoja sporta i urbane kulture u Osijeku.

Posjetitelji Hrvatskog olimpijskog dana moći će se posjetiti Pannonian Challenge štand na kojemu će se naći zanimljivi promotivni materijali festivala, a svi zainteresirani moći će se fotografirati s velikim simbolom Olimpijskih igara te fotografije objaviti na svojim društvenim mrežama uz #tokyo2020 i #pannonian.

Osim toga, obilježavanje HOD-a podržat će i poznati osječki BMX vozač - Igor Vukadinović Poki koji će na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu u listopadu ove godine sudjelovati kao sudac.

Pannonian Challenge štand moći ćete posjetiti u subotu, 8. rujna od 10 do 12 sati na Srednjoškolskom igralištu.




[04.09.2018.] U organizaciji GSSR „Sport za sve“ Osijek, pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Zajednice sportskih udruga grada Osijeka, u subotu, 08. rujna 2018. na popularnoj „Srednjiki“ okupit će se blizu 1000 osječkih sportaša i rekreativaca koji će prezentacijom svojih sportova obilježiti Hrvatski olimpijski dan.

Program će započeti BICIKLIJADOM u organizaciji Školskog športskog saveza grada Osijeka, koja će u 9,15 min startati ispred Srednjoškolskog igrališta u Istarskoj ulici, a nakon kružne vožnje ulicama grada biciklisti će se vratiti na početnu točku kako bi se pridružili ostalim sudionicima HOD-a na svečanom otvorenju.

U nastavku programa pripadnici Aerokluba Osijek doskočit će na teren donoseći državnu, gradsku i olimpijsku zastavu. Uz svečanost otvorenja koje je predviđeno za 10,00 sati, a nakon pozdravnih govora uvaženih gostiju – gradskih i županijskih dužnosnika i sportaša olimpijaca, svoje će nam umijeće pokazati pripadnice Kluba ritmičke gimnastike „Rondo“.

Odmah potom na terenima Srednjoškolskog igrališta uslijedit će bogat sportski program u kojem će sudjelovati sportski savezi i klubovi grada Osijeka.

Klub američkog nogometa prezentirat će dvije varijante američkog nogometa koje se igraju u Europi ali i u svijetu, a posebno će interesantno biti i vidjeti 15-tak potpuno opremljenih članova Mačevalačkog kluba „Dmitar Zvonimir“ koji će na postavljenoj pisti prezentirati svoj sport.

Po treći puta prigodom Hrvatskog olimpijskog dana posebna sportska poslastica - Međunarodni turnir u uličnoj odbojci za djevojčice koji je prije dvije godine pokrenuo legendarni osječki odbojkaški sudac Ljupko Rimac, a koji će se ove godine na 12 terena održati u organizaciji OK Jug 2 i Odbojkaškog saveza Grada Osijeka te okupiti preko 250 mladih odbojkašica.

Vrata svojega kluba na Srednjoškolskom igralištu otvorit će za posjetioce i Dizački klub „Slavonija“ , a na košarkaškom terenu u organizaciji Košarkaškog saveza grada Osijeka odigrati će utakmice KK MURSA KK VROS, KK OSJEČKI SOKOL, KA HRVATSKI SOKOL i KA OSIJEK . Na badmintonskom igralištu predstavit će se Badmitonski klub „Osijek“.
Svi zaljubljenici u borilačke sportove doći će na svoje jer će se na terenima Srednjike predstaviti i Karate klub Eseker, Karate akademija Osijek, AIKO Osijek, Aiki Ryu , Taekwondo klub „Osijek“ te Judo klub „Mladost“ .

Građanima će se pružiti i rijetka prilika da vrhunsku gimnastiku mogu pogledati pod vedrim nebom, a za to će se pobrinuti članovi GD „Osijek – Žito“.

Hrvatski olimpijski dan ne bi bio potpun bez „kraljice sportova“ – atletike! AK Slavonija Žito će na atletskoj stazi prikazati atletski trkački trening, bacanje kugle na bacalištu kugle te skok u dalj. U isto će se vrijeme građani moći informirati o atletskoj školi.

Sportašima će se pridružiti i članovi Udruge umirovljenika grada Osijeka i Udruge osoba s invaliditetom „Duga“ Osijek koji će se natjecati u pikadu.

HOD će obilježiti i klubovi koji nisu u mogućnosti doći na Srednjiku; Rukometni savez grada Osijeka održat će natjecanje u dvorani Zrinjevac (10.00. – 11.00. – RK“OLIMPIJA“ – ŽRK“DARDA“ ; 11.00. – 12.00. – ŽRK „ĐAKOVO“ – ŽRK“OSIJEK 2“; 13.00. – 14.00. – ŽRK“ĐAKOVO„ – ŽRK“ DARDA“;14.00. – 15.00. - RK“OLIMPIJA“ – ŽRK“OSIJEK 2“ ), Kuglački savez grada Osijeka poziva građane da tijekom prijepodneva dođu na kuglanu „Pampas“, a GD „Inova Gym održat će ogledni trening u prostorijama svoga kluba.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: