Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[VIDEO] Rast broja posjetitelja u osječkom ZOO vrtu, u listopadu stižu fose s Madagaskara

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.08.2018. 12:41 
Naslov:  [VIDEO] Rast broja posjetitelja u osječkom ZOO vrtu, u listopadu stižu fose s Madagaskara
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zoološki vrt u Osijeku najveći je u Hrvatskoj, prostire se na 11 hektara zemlje, a brine se o više od 80 životinja u vrtu te 20 vrsta u terariju i akvariju.

ZOO vrt je već godinama jedna od atrakcija Osijeka, a to potvrđuju i podaci o posjećenosti koji su u porastu u odnosu na prethodnu godinu. Najveći broj posjetitelja i dalje čine Osječani, ali ove godine primjetan je znatno veći broj stranaca, posebice Engleza, Francuza i Mađara. Najviše posjetitelja i dalje ZOO vrt posjećuje vikendima.

Jedan od razloga za rast broja posjetitelja svakako su i niže temperature nego one na koje smo navikli proteklih ljeta kada su one dosezale gotovo 40 stupnjeva. Iako ovogodišnje ljeto nije obaralo temperaturne rekorde, životinje u osječkom ZOO vrtu po navici su u svom ljetnom „modu“: uglavnom se drže hladovine, kupaju se u svojim bazenima, manje jedu, piju više vode i općenito manje se kreću.

Ukoliko želite vidjeti neke od životinja iz hladnijih predjela koje slabije podnose vrućinu, poput sibirskog tigra ili gorskih kuna, možda ćete ostati razočarani jer rijetko napuštaju svoje nastambe te su najaktivnije predvečer i u rano jutro. S druge strane, životinje koje dolaze iz toplijih krajeva (žirafe, klokani, zebre, merkati...) nemaju problema s vrućinom.



U listopadu će osječki ZOO vrt postati bogatiji za još dva stanovnika jer nam dolaze dvije fose, predatori s Madagaskara koji su klincima najpoznatiji po filmu „Pingvini s Madagaskara“. Za fose se priprema posebna nastamba na mjestu bivše nastambe leoparda. Gradi se i nova nastamba za afričke papige odmah pored merkata, žirafa i lemura, tako da će taj dio osječkog ZOO vrta uskoro postati prava Afrika u malom.

U osječkom ZOO vrtu su svjesni da samo atraktivnom ponudom životinjskih vrsta i zanimljivim sadržajima mogu privlačiti posjetitelje iz Osijeka i drugih dijelova Hrvatske ali i svijeta, a kada se tome doda mogućnost vožnje kompom s jedne obale Drave na drugu, nije čudo što Zoološki vrt postaje sve popularnije odredište građana Osijeka i stranih turista.








Tekst: Osijek031.com
Foto:Radio Osijek, Screenshot video

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: