Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Vrkić: "Nije zabranjeno ostavljanje posuda s vodom koje bi pomogle životinjama"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65790
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.08.2018. 14:45 
Naslov:  Vrkić: "Nije zabranjeno ostavljanje posuda s vodom koje bi pomogle životinjama"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U zadnjih je nekoliko dana u gradu Osijeku aktualna tema napuštene mačke. Sugrađanka koja je ostavila zdjelicu vode, dobila je upozorenje da to ne smije raditi jer bi mogla dobiti kaznu od 500 kuna. Zbog mnogobrojnih upita i prigovora Gradu, gradonačelnik Ivan Vrkić pojašnjava situaciju s ciljem razrješavanja nesporazuma. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Odlukom o komunalnom redu (Službeni glasnik Grada Osijeka br. 14A/10., 11/15., 2/16., 5/16., 2/18.) člankom 59. stavkom 1. točkom 9., između ostaloga, propisano je da na javnim površinama nije dozvoljeno ostavljanje posuda za hranu i hranjenje životinja.

Naime, cilj takve odredbe je sprječavanje stvaranja otpada na javnim površinama odnosno skupljanja glodavaca i insekata oko posuda, a što se, nažalost, često događa kada nepojedena hrana ostaje bez nadzora, odnosno ako se ne ukloni.

Naglašavamo kako nije zabranjeno ostavljanje posuda s vodom koje bi pri ovako visokim ljetnim temperaturama zraka pomogle životinjama niti je Odlukom o komunalnom redu propisano da isto nije dopušteno.

Također napominjemo kako do sada niti jedna fizička osoba nije kažnjena radi ostavljanja posude s vodom na javnoj površini. Eventualno usmeno upozorenje komunalnih redara odnosi se isključivo na osobe koje su zatečene u ostavljanju hrane na javnoj površini, uz uputu da hranu uklone kako bi se izbjeglo skupljanje glodavaca i insekata tijekom noći.

Grad Osijek prepoznat je kao Prijatelj životinja i svako djelovanje, kako većine građana tako i Gradske uprave, usmjereno je k usklađivanju zajedničke dobrobiti te podizanju kvalitete života kako za sve naše sugrađane tako i za životinje.






Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: