Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ljetna avantura za izviđače - Slavonski hrast i ove godine organizirao ljetni kamp

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.08.2018. 8:36 
Naslov:  Ljetna avantura za izviđače - Slavonski hrast i ove godine organizirao ljetni kamp
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Slavonski izviđači ponovno su, i ove godine, organizirali svoj ljetni kamp na otoku Prviću, kod Šibenika. Tri desetodnevne smjene u organizaciji Saveza izviđača Osječko-baranjske županije okupile su ukupno 129 članova svih uzrasta.

Tijekom boravka u kampu izviđači su imali prilike steći nova znanja i savladati brojne vještine poput plivača, kurira, osmatrača… Programske sadržaje zanimljivih radionica provodili su kvalificirani volonteri, a nije manjkalo ni kulturno-zabavnih aktivnosti. Djeci su bila posebno zanimljiva natjecanja u "karaoke" pjevanju u kojima su mogla iskušati svoje sposobnosti scenskog nastupa i glasovne mogućnosti. Smještaj i spavanje u šatoru poseban su izazov, osobito za one kojima je to prvi višednevni boravak u prirodi i izvan roditeljskog doma. Čisto i toplo more i lijepo vrijeme bili su pravi ugođaj za kupanje i rekreaciju na plaži. Savez izviđača Osječko-baranjske županije pokazao se, na zadovoljstvo svih korisnika, vrlo dobrim organizatorom ljetnog kampa. Putovanje, smještaj, prehrana i programski sadržaji omogućili su djeci ugodan boravak. Početna nelagoda onih mlađih koji su se prvi put odvojili od svojih roditelja brzo je prerasla u opuštenost, ugodno druženje s vršnjacima i sklapanje novih prijateljstava.

Boravak u kampu iskorišten je i za realizaciji programskih sadržaja više projekata koje izviđačke udruge provode u suradnji i uz potporu lokalne zajednice u kojoj djeluju. Tako su izviđači "Slavonskog hrasta" iz Osijeka ostvarivali aktivnosti projekata "Djeluj pozitivno – nisi sam" i "Izviđačka učionica u prirodi" koji se provode uz potporu Grada Osijeka, kao i projekta "Budi pripravan – naš doprinos zajednici" koji se provodi uz potporu Osječko-baranjske županije. Tijekom boravka u kampu provedena je i dodatna edukacija volontera u okviru projekta "Izviđačka škola za volontere" koji provode Savez izviđača Osječko-baranjske županije i Odred izviđača "Klasje" iz Đakova u suradnji s Osječko-baranjskom županijom i Gradom Đakovom. Posebno valja istaknuti angažiranje volontera koje je ostvareno u suradnji s Volonterskim centrom Osijek. Mladi volonteri, koji su do sada imali mala ili nikakva iskustva u radu s djecom i izviđačkim programom, predano i angažirano su obavili sve zadatke skrbeći o sigurnosti djece i provedbi svakodnevnih aktivnosti u kampu.



Osječko-baranjska županija i gradovi Osijek i Đakovo je prepoznali mogućnosti i prednosti ovakvog načina organiziranog odmora, rekreacije i dodatne edukacije djece i mladeži te su pružanjem odgovarajuće potpore omogućili provedbu ovog projekta i time osigurali većem broju djece boravak u kampu i sudjelovanje u provedbi zanimljivih i nadasve korisnih programskih sadržaja.

Za izviđače Osječko-baranjske županije ovo je i svojevrsno "punjenje baterija" za aktivnosti koje slijede nakon povratka s kampa. Do kraja kalendarske godine treba odraditi još brojne aktivnosti u kojima će sasvim sigurno biti primijenjena nova znanja i vještine stečene boravkom u ljetnom kampu.





Tekst i foto: Izviđači Slavonskog hrasta

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: