Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Zavod za hitnu medicinu zabilježio 150 poziva građana u posljednja 24 sata

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65776
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.08.2018. 13:33 
Naslov:  Zavod za hitnu medicinu zabilježio 150 poziva građana u posljednja 24 sata
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U posljednja 24 sata u dispečerskoj službi Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije zabilježeno je oko 150 poziva građana.

Najčešće se javljaju kronični kardiološki i neurološki bolesnici kojima vrućina i vlaga u zraku dodatno pogoršavaju zdravstveno stanje. Zbog vrućine se javljaju slabost, omaglice, umor, pospanost, povišena tjelesna temperatura, žeđ, što su simptomi toplinske iscrpljenosti. Na sreću, ne može se govoriti o znatno povećanom broju, jer se građani pridržavaju liječničkih savjeta, kaže dr. Sunčica Prašnički. Savjetuje boravak u hladovini ili klimatiziranim prostorima, odgovarajuću laganu odjeću, dugih rukava, pokrivala za glavu, i zaštitne kreme s velikim zaštitnim faktorom od UV zračenja. Treba piti mnogo tekućine, jesti lakšu hranu, a terapiju prilagoditi novonastalim situacijama ali u dogovoru s liječnikom obiteljske medicine.

Ako osjećate slabost, omaglicu, mučninu, žeđ, povišenu tjelesnu temperaturu, pospanost, radi se o toplinskoj iscrpljenost i u tom slučaju najbolje će pomoći voda, limunada, malo mirovanja u zamračenoj prostoriji.

Na ovim ljetnim vrućinama mora se i raditi. Prema savjetu liječnika, vanjske poslove bi trebalo obaviti prije podneva ili u večernjim satima. Djelatnicima koji su najčešće vani, građevinski djelatnici ili poljoprivrednici liječnici također savjetuju pokrivala za glavu, duge rukave i korištenje mnogo tekućine.





Tekst: Ksenija Zelenić/Radio Osijek
Foto: Daniel Antunović/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: