Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Gradonačelnik Vrkić dodijelio danas 19 potpora za poduzetnike početnike

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65699
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.07.2018. 20:09 
Naslov:  Gradonačelnik Vrkić dodijelio danas 19 potpora za poduzetnike početnike
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić dodijelio je danas 19 potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Osijeka četvrtoj ovogodišnjoj skupini poduzetnika u ukupnom iznosu od 256 tisuća kuna. Na javni poziv u ovom krugu javilo ih se 34.

Kako je tom prigodom istaknuo Tomislav Krolo, pročelnik gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo, novci su poduzetnicima danas uplaćeni na račun. "Preostali iznos za potpore planiran u gradskom proračunu za ovu godinu je 620.000 kuna. Pozivam sve micro, male i srednje poduzetnike da prate naše javne pozive na internetskoj stranici Grada Osijeka i prijave se za neku od sedam mjera za koje imamo osiguran novac", rekao je Krolo i dodao da je maksimalan iznos koji jedan poduzetnik može dobiti 70.000 kuna.

Prema najavama osječkog gradonačelnika Ivana Vrkića, iznos u gradskom proračunu za poticanje razvoja poduzetništva u novom rebalansu proračuna bit će povećan. "Do sada je za potpore bilo predviđeno 1,3 milijuna, to ćemo povećati na dva milijuna. Za sljedeću godinu planiramo znatno veći ukupni iznos, ali i povećati osnovicu, da bude veća od 70.000 kuna po poduzetniku, razmišljamo da ona bude 100.000 kuna. Želimo tako pojačati ulaganja u poduzetništvo i obrtništvo i stvarati mogućnost veće zapošljivosti mladih ljudi i da to bude jedan od razloga koji će ih zadržati da ostanu živjeti u Osijeku", izjavio je Vrkić.

Na pitanje novinara koliko je trajao proces od zaprimanja prijava do dodjela potpora, Krolo je rekao kako je prošlo samo malo više od mjesec dana. "Oni su prijave podnijeli u lipnju, a evo već do kraja srpnja dobili su novac. Bile su 34 prijave od čega je 19 zadovoljilo", rekao je Krolo. Objasnio je da su osnovni uvjeti za dobivanje potpora da je poduzetnik u kategoriji micro, mali ili srednji poduzetnik, da je vlasnik trgovačkog društva ili obrta, da posluje na području Osijeka, ima minimalno jednog zaposlenog i da redovito podmiruje svoje zakonske obveze.





Tekst i foto: Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 30.07.2018. 22:00 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Uzmeš im 10 milijuna tiho bez kamera, a onda im vratiš milijun javno pred kamerama i još ispadneš frajer. Ovi na vlasti znaju posao, nema što.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: