Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Biciklistička staza između Osijeka i Bilja će se proširiti, osvijetliti i ograditi

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.07.2018. 12:22 
Naslov:  Biciklistička staza između Osijeka i Bilja će se proširiti, osvijetliti i ograditi
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Biciklistička staza koja povezuje Općinu Bilje s Osijekom duga 5,9 kilometara napravljena je prije deset godina i za to je vrijeme, prema svim pokazateljima, postala najfrekventnija biciklistička staza u cijeloj Osječko-baranjskoj županiji.

Biciklističku stazu, koja paralelno prati biljsku cestu, koriste brojni stanovnici općine za svakodnevni odlazak do Osijeka na posao ili neke druge sadržaje koje grad nudi, ali je značajno pomogla i razvoju turističkih potencijala općine jer je sve veći broj Osječana i turista koji Bilje posjećuju na biciklu.

S druge strane, biciklistička staza nije obnavljana otkako je izgrađena, pa su u Općini prepoznali kako je krajnje vrijeme da se ona obnovi, modernizira i upotpuni dodatnim sadržajima.

Kako piše Glas Slavonije, planovi za dodatne sadržaje postojali su još u vrijeme kada je staza planirana, ali Općina je imala druge prioritetnije investicije, pa staza nije došla na red.

Sada se to mijenja. Naime, projektna dokumentacija za obnovu staze je gotova i projekt je pred izdavanjem građevinske dozvole. Obzirom da se šest kilometara duga biciklistička staza proteže kroz prostor Općine (4,2 km) i Grada Osijeka (1,7 km), ta će se investicija odraditi u suradnji s Gradom.

U sklopu obnove tako je planirano proširenje postojeće staze, ali i njezino opremanje dodatnim sadržajima poput zaštitne ograde dužinom cijele staze uz Biljsku cestu te postavljanjem javne rasvjete koje u ovom trenutku nema pa se biciklisti voze u mraku. U planu je i ozeleniti pojas između ceste i staze kako bi se biciklisti i pješaci zaštitili od ispušnih plinova vozila s ceste.

Investicija je vrijedna više od osam milijuna kuna, a kada budu gotovi novouređena, obnovljena biciklistička staza pridonijet će sigurnosti korisnika u prometu, ali će i biciklistima vožnju učiniti ugodnijom.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
emerita
Offline
Ukupno postova: 21
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.07.2018. 12:37 
Naslov:  Re: Biciklistička staza između Osijeka i Bilja će se proširiti, osvijetliti i ograditi
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

toooo, bravo za ogradu uz stazu , samo da bude dobro izvedena
a još kad bi smanjili dozvoljenu brzinu na cesti barem !

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 27.07.2018. 18:40 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

S jedne strane se za bicikliste poboljšava i uređuje, što pozdravljam, no s druge strane se pogoršava i uneređuje, kao što je slučaj sa uništenjem biciklističke staze na kružnom toku na raskrižju Drinske i Trpimirove u Osijeku. Još uvijek nema dovoljno svijesti među onima koji odlučuju. Još smo jednom nogom u balkanskom blatu i nikako da se iščupamo.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: