Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[VIDEO] Započeli radovi na rekonstrukciji hardverskog laboratorija BIOS-a

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.07.2018. 20:09 
Naslov:  [VIDEO] Započeli radovi na rekonstrukciji hardverskog laboratorija BIOS-a
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako smo već pisali, Poduzetnički inkubator BIOS krenuo je u veliki projekt rekonstrukcije i opremanja hardverskog laboratorija.

Podsjetimo, riječ je o projektu u kojem BIOS sudjeluje s partnerima: Gradom Osijekom, Centrom za poduzetništvo, Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informatičkih tehnologija i Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje. Cilj projekta je rekonstrukcija stare hale C BIOS-a, njezino opremanje i pretvaranje u najmoderniji hardverski labortatorij, prvi takve vrste u Hrvatskoj, koji će poduzetnicima, stanarima BIOS-a ali i drugim poduzetnicima ponuditi dodatne usluge i strojeve potrebne za razvoj visokotehnoloških proizvoda.

Tim povodom kontaktirali smo Jean-Pierrea Maričića, voditelja projekta, koji nas je uputio u trenutno stanje stvari kada je riječ o ovom vrijednom projektu.

Najvažnija je vijest to da su radovi na rekonstrukciji hale C započeli. Naime, u međuvremenu je raspisan natječaj i izabran je izvođač radova, a to je tvrtka Metal Zec iz Iloka. Ugovor je potpisan, a vrijednost radova je 1,5 milijuna kuna bez PDV-a. Posao uključuje postavljanje novih krovova, novih podova, nove stolarije i obnovu fasade. Radovi će trajati šest mjeseci, od čega je pet mjeseci planirano za same radove, a mjesec dana za ishodovanje uporabne dozvole, nakon čega novi objekt može biti stavljen u funkciju.

Paralelno s građevinskim radovima, BIOS će u rujnu raspisati natječaj za opremanje novog laboratorija najsuvremenijim visokotehnološkim strojevima (3D printeri, 3D skeneri, moderni CNC strojevi itd.). Isporuka opreme, alata i namještaja, u vrijednosti 2,5 milijuna kuna, očekuje se krajem studenog ili početkom prosinca, dakle otprilike u vrijeme kada će novi objekt biti dovršen a potom, početkom iduće godine, slijedi edukacija zaposlenika BIOS-a i korisnika za rad s novim strojevima. Očekuje se kako će novi hardverski laboratorij započeti s radom do kraja ožujka 2019.

Po završetku ovog projekta BIOS će biti u mogućnosti poboljšati potporu koju pruža malim i srednjim poduzetnicima, a posebice onima novima, kojima je stručna i tehnička pomoć ove vrste neophodna za plivanje u nesigurnim i izrazito kompetitivnim poduzetničkim vodama.








Tekst: Osijek031.com
Foto: Screenshot video

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: