Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Polaganjem vijenaca pred spomenikom hrvatskih branitelja i civila započelo obilježavanje Dana MO Tenja [2018.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65740
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.07.2018. 8:56 
Naslov:  Polaganjem vijenaca pred spomenikom hrvatskih branitelja i civila započelo obilježavanje Dana MO Ten
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jučer je, 25. srpnja u Tenji započelo dvodnevno obilježavanje Dana Mjesnog odbora Tenja polaganjem vijenaca pred spomenikom hrvatskih branitelja i civila iz Tenja poginulih u Domovinskom ratu.

Potom je održana Sveta misa u Župnoj crkvi Svete Ane te Svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora Tenja na kojoj je nazočio i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

Svim mještankama i mještanima Tenja čestitam dan njihove gradske četvrti i crkveni god Svete Ane. Tenja je po svemu drugačije od svih mjesta koje sam upoznao i posjetio, ima jedan poseban potencijal u ljudima i jako mi se sviđa njihovo zajedništvo. Hendikep koji, uvjetno rečeno imaju je što nisu zasebna jedinica lokalne samouprave iako su prema broju stanovnika veći od puno općina u Osječko-baranjskoj županiji, pa stoga za sva ulaganja moraju doći iz proračuna Grada Osijeka. Ova ekipa ljudi ima što za napraviti, vidi se da je promijenila izgled i vizuru u nekoliko godina, brojni su kapitalni projekti koje su izlobirali i zato im želim svako dobro na tom putu i vjerujem kako će Grad Osijek i ubuduće razmišljati o prigradskim naseljima jer neće ni grad biti jak ako su mu prigradska naselja slaba – rekao je Ivanović.

Predsjednik Mjesnog odbora Tenja Josip Mihaljević također je čestitao Dan Mjesnog odbora Tenja svim sumještankama i sumještanima te poručio kako će tenjska osnovna škola dobiti prikladnu dvoranu i kako će ustrajati na tome da investicija bude u razumnom roku dovršena.

U ovogodišnjem proračunu osigurano je 10 milijuna kuna što neće biti dovoljno, stoga ću za idući proračun tražiti sredstva za dovršetak i opremanje dvorane koja će služiti djeci Osnovne škole, ali i brojnim klubovima iz Tenje koji bilježe izvrsne rezultate. Važno je da se naši sumještani od najranije dobi bave sportom jer u školi imamo više od 500 djece. Jedna smo od najvećih škola u Osijeku i ponosan sam što bilježimo povećanje broja djece u prvim razredima osnovne škole – kazao je Mihaljević.

Želje vodstva Mjesnog odbora su, priznaje, veće od mogućnosti pa zbog toga prioritete rješavaju sustavno u komunikaciji s građanima.



Ulica Tome Matića bit će obnovljena još ove godine, a u tijeku je i rješavanje problema kanalske odvodnje te izgradnja nove svlačionice za NK Tomislav.

Više od osam tisuća stanovnika broji prigradsko naselje Tenja, a prema izračunima, kaže Mihaljević, da su općina, imali bi proračun oko 15 milijuna kuna. Iz gradskog proračuna godišnje im je na raspolaganju pola milijuna kuna što čini znatnu razliku. Stoga će i ubuduće uvijek tražiti više, iako su s obzirom na sredstva i investicije koje su u tijeku ove godine – zadovoljavajuće.





Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: