Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ugostiteljsko-turistička škola i Elektrotehnička i prometna škola Osijek postaju regionalni centri kompetentnosti

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.07.2018. 9:19 
Naslov:  Ugostiteljsko-turistička škola i Elektrotehnička i prometna škola Osijek postaju regionalni centri k
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak predstavila je jučer 25 strukovnih škola koje će postati budući regionalni centri kompetencije.

Od tih 25 škola, njih pet je iz Slavonije i Baranje, a dvije iz Osijeka: Ugostiteljsko-turistička škola Osijek i Elektrotehnička i prometna škola Osijek. Ostale škole su Tehnička škola Slavonski Brod, Poljoprivredno-prehrambena škola Požega i Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci.

Škole su izabrane na javnom pozivu, a djelovat će kao regionalni centri kompetentnosti koji povezuju škole, veleučilišta i poslodavce te koji će pridonijeti višoj kvaliteti strukovnog obrazovanja, ali i gospodarskom rastu i demografskoj obnovi.

Sredstva za program u iznosu oko milijardu kuna osigurana su u operativnim programima "Konkurentnost i kohezija 2014- 2020" i "Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020". Uključene škole od sada će imati mogućnost uz pomoć EU fondova dobiti novu opremu, nove smještajne kapacitete za učenike i učitelje, više praktične nastave za učenike, ulazak učenika u svijet rada, bolju suradnju s poslodavcima te edukaciju učitelja.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak istaknula je kako će odabrane škole sada moći ulagati u infrastrukturu, kako bi učenici mogli raditi s najboljom opremom te uspostaviti kontakt s poslodavcima, tako da, kada završe školu, budu osposobljeni za buduća radna mjesta ili za nastavak školovanja.

Divjak je također najavila kako će se natječaji iz dva fonda raspisati već u rujnu.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 24.07.2018. 15:05 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Helena, dalo bi se njima učiti kad bi neposredno vidjeli da to ima smisla, tj. kad bi imali motiv. Kad vide, a vide, da u društvu koje ih okružuje znanje i vještine stečene u školi nisu na cijeni, već se u društvu napreduje preko rođaka, prijatelja, znanaca i mitom, onda ih nije za osuđivati.
Sličan sterotip je kružio godinama kako Hrvati nisu, kad je zaposlenje u pitanju, dovoljno "pokretljiva" nacija. Međutim nakon što su se stvorile prave prilike, sad ih je teško zaustaviti da ne odu. Danas vidimo da prijeti opasnost da nam se od te pokretljivosti doslovno isprazni država, a oni što su stalno ponavljali taj sterotip mudro šute .
Inače bravo za ulaganje u obrazovanje. To je pravi put.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: