Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izradu projektne dokumentacije za Centar za gospodarenje otpadom u OBŽ-u

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65759
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.07.2018. 11:11 
Naslov:  Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izradu projektne dokumentacije za Centar za gosp
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako smo već pisali, jučer je u Vinkovcima održana peta sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem na kojoj su potpisani ugovori za 130 projekata u pet slavonskih županija vrijednih milijardu i 300 milijuna kuna.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić potpisali su s pet slavonskih županija Razvojni sporazum za područje Slavonije, Baranje i Srijema kojim se osiguravaju sredstva za provedbu 29 strateških razvojnih projekata ukupne vrijednosti 700 milijuna kuna te dodatnih 50 milijuna kuna za pripremu dokumentacije.

Ministrica Žalac također je s predstavnicima Svjetske banke potpisala RAS Sporazum Slavonija, Baranja i Srijem za pružanje savjetodavnih usluga slavonskim županijama u povećanju učinkovitosti korištenja EU fondova u trenutnoj financijskoj perspektivi (2014.-2020.) i pripremu istih za sljedeću financijsku perspektivu nakon 2020. godine.

Po završetku sjednice savjeta, župan Ivan Anušić je potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda za izradu studijsko-projektne dokumentacije za Centar za gospodarenje otpadom u Osječko-baranjskoj županiji. Ugovor je vrijedan 15 milijuna kuna od kojih je 12.750.000 kuna europskih sredstava, a 2.250.000 je osigurao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Cilj Centra za gospodarenje otpadom je uspostava cjelovitog sustava gospodarenja otpadom na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije te rubnih dijelova ostale tri županije. Ovaj je projekt vrijedan 300 milijuna kuna i najveća je investicija na istoku Hrvatske.

Župan Anušić izrazio je zadovoljstvo ugovorima koji su jučer potpisani, istaknuvši ključne strateške projekte na čijoj realizaciji Osječko-baranjska županija ustraje, a riječ je o Zračnoj luci Osijek kao ključnom infrastrukturnom projektu, Centru za robotiku Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer, Regionalnom distribucijskom centru za voće i povrće, Gospodarskom centru sa sajamskim prostorom i Kliničkom bolničkom centru u Osijeku.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković istaknuo je kako je 8 milijardi kuna u okviru Projekta Slavonija, Baranja i Srijem do sada uloženo u istok Hrvatske, i riječ je o najvećim ulaganjima u Slavoniju u posljednjih 15 godina. Sljedeći sastanak Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održat će se u Osječko-baranjskoj županiji kada će nas posjetiti i povjerenica Europske komisije za regionalnu politiku Corina Cretu.





Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: