Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[VIDEO] Pogledajte izvrsna robotička rješenja sudionika projekta "STEM obrazovanje i nove tehnologije u cilju regionalnog razvoja"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65729
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.07.2018. 12:47 
Naslov:  [VIDEO] Pogledajte izvrsna robotička rješenja sudionika projekta "STEM obrazovanje i nove tehno
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Krajem lipnja, u prostorijama osječke III. gimanzije održan je završni seminar projekta „STEM obrazovanje i nove tehnologije u cilju regionalnog razvoja”.

Kako smo već pisali, riječ je o projektu koji je namijenjen nastavnicima i učenicima srednjih škola iz Hrvatske i Srbije, a organiziran je u suradnji Osijek Software City-a i Istraživačke stanice Petnica iz Srbije, uz podršku veleposlanstava Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu i Beogradu.

U projektu je sudjelovalo 16 srednjih škola iz Hrvatske i Srbije, a Osijek su predstavljali III. gimnazija Osijek i Elektrotehnička i prometna škola Osijek. Svaka je škola na seminaru bila zastupljena s dva učenika i jednim profesorom, a cilj projekta bio je, u suradnji s najboljim stručnjacima iz Hrvatske, Srbije, EU-a i SAD-a, proći seminare i online edukacije iz područja programiranja, robotike, inovativne nastave, kao i drugih tema vezanih za STEM.

Osim teorijskog dijela, sudionici programa imali su i praktični dio čije su rezultate predstavili u Osijeku, a on se odnosio na dizajniranje i izradu robotičke ruke te pripadajućeg softvera kako bi njihovi STEMI hexa pod roboti mogli prenositi razne predmete. Neka od tih rješenja doista su izvanredna, u što ćete se i sami uvjeriti nakon što pogledate video spot dolje u tekstu.

Čestitke osječkim i svim drugim srednjoškolcima koji su sudjelovali u ovom projektu i pokazali nam koliko su talentirani za područje robotike koje će u budućnosti postati sve važniji dio naše svakodnevnice.








Tekst: Osijek031.com
Foto: Screenshot video
Video: STEMI - Learning by Creating

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: