Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Spektakularnim vatrometom i efektnim baletnim nastupom Sergeja Polunjina službeno otvoren 18. EXIT

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65733
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.07.2018. 20:06 
Naslov:  Spektakularnim vatrometom i efektnim baletnim nastupom Sergeja Polunjina službeno otvoren 18. EXIT
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Već po redu i običaju, sjajan vatromet na nebu iznad Novog Sada označio je službeni početak 18. po redu EXIT festivala.

Naravno, festival je neslužbeno započeo još prije nekoliko dana kada su ranoranioci počeli popunjavati festivalski kamp na Štrandu te nakon što su desetine svjetskih jezika počele odzvanjati novosadskim ulicama, kafićima i trgovinama.

Sam festival započeo je tradicionalno u četvrtak, ali ovaj put došlo je do „kuršlusa“ na ulaznim kapijama koje su se, umjesto u najavljenih 19 sati, otvorile tek 45 minuta kasnije, što je prouzrokovalo ogroman red nestrpljivih festivaldžija.

Odmah se stvorila velika gužva ispred Main stejdža s koje se puštala neslužbena himna ovogodišnjeg EXIT-a, George Michaelova „Freedom“, što je ujedno i moto ovogodišnjeg izdanja festivala – „Ljeto slobode“.

Program na glavnoj bini otvorile su novosadske The Frajle koje je zamijenila američka pop kantautorica Laura Pergolici, poznatija kao LP, koja je brojnu publiku dobro pripremila za uzbuđenja koja slijede svojim velikim svjetskim hitom „Lost on You“.

Potom je uslijedilo nešto što se po prvi put moglo vidjeti u povijesti EXIT-a: na glavnoj bini nastupila je jedna od najvećih baletskih zvijezda posljednjih godina, Sergej Polunjin. Poznat po svom buntovništvu protiv establišmenta i pozivima da se klasičan balet izvuče iz elitističkih krugova, Polunjin je svojim magičnim plesnim pokretima i maestralnom izvedbom svoje plesne trupe napravio savršenu uvertiru za ono što posjetitelje EXIT-a svake godine ostavi bez daha: spektakularni vatromet koji ni ove godine nije iznevjerio očekivanja.

Nije bilo lako nakon toga nastaviti program, ali norveška indie pop grupa Fever Ray svoj zadatak odradila je izvrsno, zapalivši publiku svojim najvećim hitom „If I Had a Heart“, inače špicom popularne serije „Vikinzi“.



Headlineri večeri bili su američki hip-hop trio Migos koji su kasnili s početkom nastupa gotovo sat vremena uslijed tehničkih razloga. Iako su ih fanovi ekstatično podržavali od prve do posljednje pjesme, Migos uživo nisu opravdali status headlinera i pokazali su da je hype stvoren oko njih, a pogotovo sumanute usporedbe s legendarnim Beatlesima, neosnovan i pretjeran. Tijekom svog nastupa Migos su proslavili i rođenje kćerke jednog od članova trojca, repera Ofseta.

Inače, glavna bina i Dance Arena ove su godine zasjale u novom ruhu uz do sada najobimniju produkciju uz mnoštvo LED ekrana, najnovijih rasvjetnih uređaja i scenskih efekata koji su im podarili novi, još spektakularniji izgled.

Ukoliko planirate doći na EXIT tijekom preostala tri dana festivala, očekuje vas lijepo vrijeme s ugodnim i ne previsokim temperaturama i velik broj različitih izvođača po svačijem ukusu.





Tekst: Osijek031.com
Foto: EXIT festival


Najava: EXIT festival 2018.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: