Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



OŠ Mladost započinje projekte energetske obnove i dogradnje škole

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65733
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.07.2018. 12:46 
Naslov:  OŠ Mladost započinje projekte energetske obnove i dogradnje škole
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji održanoj ispred osnovne škole Mladost na Sjenjaku, predstavljena su dva velika projekta koji će uskoro započeti: projekt energetske obnove i projekt dogradnje škole.

Projekte su predstavili zamjenik gradonačelnika Boris Piližota, pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Ljiljana Bejadžić, voditelj Odsjeka za prosvjetu, tehničku kulturu, djecu i mladež Grada Osijeka Davor Brust te ravnatelj OŠ Mladost Josip Jukić.



Projekt energetske obnove škole provodi se u suradnji Grada i Fonda za energetsku učinkovitost. Projekt će obuhvatiti obnovu 3000 m2 škole i vrijedan je oko 7 milijuna kuna, od čega će 80% osigurati Fond, a preostalih 15-20% Grad. Javni natječaj je zaključen, a početak obnove očekuje se na jesen. Kako je istaknuo zamjenik gradonačelnika, škola ima staru i lošu stolariju koja predstavlja opasnost za učenike te ju je stoga nužno mijenjati i podići kvalitetu i standard učenja u školi koja od jeseni ulazi u program kurikularne reforme.



Drugi je projekt dogradnje škole i gradnja novih osam učionica. Prema riječima gđe Belajdžić, Grad će raspisati javni natječaj za ovaj projekt do kraja godine, do kada će se ishodovati i građevinska dozvola. Sama gradnja započet će iduće godine, u cijelosti će ju financirati Grad, a za tu namjenu u gradskom proračunu osigurat će se okvirno 2,5 do 3 milijuna kuna.



Ravnatelj Jukić je istaknuo kako školu trenutno pohađa 576 učenika, a na jesen se očekuje još veći broj jer OŠ Mladost ima 29 upisanih prvašića više nego prošle godine. Svih ovih 38 godina škola je radila dvosmjenski, a završetkom projekta dogradnje i energetske obnove stvorit će se uvjeti za jednosmjensku (prijepodnevnu) nastavu što će odgovarati učenicima jer će dolaziti odmorniji u školu, roditeljima jer će moći provoditi više vremena s djecom poslijepodne te nadarenim učenicima i njihovim mentorima koji će se u poslijepodnevnim satima moći bolje pripremati za natjecanja.





Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: