Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Grad darovao nova računala osječkim manjinskim vijećima i predstavnicima manjina

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.07.2018. 11:42 
Naslov:  Grad darovao nova računala osječkim manjinskim vijećima i predstavnicima manjina
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota uručio je jučer devet novih prijenosnih računala predsjednicima vijeća i predstavnicima nacionalnih manjina grada Osijeka u njihovu sjedištu u Kišpatićevoj 7.

Riječ je o konkretnoj pomoći koju je Grad obećao predsjednicima vijeća i predstavnicima nacionalnih manjina na prvoj zajedničkoj koordinaciji održanoj početkom lipnja.

Grad Osijek ima ukupno šest vijeća (Albanci, Bošnjaci, Mađari, Nijemci, Slovaci, Srbi) i tri predstavnika (Crnogorci, Makedonci i Slovenci), a sredstva za njihov rad (za obavljanje administrativnih i računovodstvenih poslova, troškove prijevoza i naknade članovima) osigurana su u Proračunu Grada – vijećima u iznosu od 40.000 kn, a predstavnicima u iznosu od 10.000 kn. Osim toga, u Proračunu su osigurana sredstva i za zajedničke režijske troškove u Kišpatićevoj 7 (električna energija, plin, voda i odvoz smeća) u ukupnom iznosu od 35.000 kn.



Od jučer su stanari na ovoj adresi i predstavnici makedonske te crnogorske nacionalne manjine koji su izrazili želju pridružiti se ostalima u zajedničkim prostorima pa su im, uz računala, uručeni i ključevi novouređenih prostorija..

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota obećao je kako će Grad i predstavnici manjina nastaviti s redovnim kvartalnim sastancima što će doprinijeti njihovoj međusobnoj suradnji kao i suradnji s Gradom, te rješavanju svih eventualnih problema s kojima se manjine u Osijeku suočavaju. Nova računala i pisač koji će ubrzo stići samo su prvi korak su u tom smjeru. Piližota je sljedeći sastanak koordinacije najavio za rujan.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: