Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Osijeku predstavljene mjere aktivne politike zapošljavanja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.07.2018. 10:46 
Naslov:  U Osijeku predstavljene mjere aktivne politike zapošljavanja
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Hrvatskoj gospodarskoj komori - županijskoj komori Osijek predstavljene su mjere aktivne politike zapošljavanja kojim se želi potaknuti zapošljavanje u prvom redu u realnom sektoru i u deficitarnim zanimanjima.

Mjere Vladine aktivne politike zapošljavanja koje su stupile na snagu početkom godine u Županijskoj komori u Osijeku predstavljene su poslodavcima. Podsjetimo, cilj im je povećati stopu zaposlenosti, osobito mladih i starijih osoba, te smanjiti broj dugotrajno nezaposlenih. Posebna će se pozornost pokloniti mjeri pripravništva. "Kako bi se to postiglo poslodavcima se sufinancira 50 posto brutto plaće bez gornjeg ograničenja kao i trošak prijevoza", rekla je pomoćnica Ministra rada i mirovinskog sustava Marija Knežević Kajari. Osim toga povećavaju se i državne potpore za samozapošljavanje. "U odnosu na prošlu godinu potpora je podignuta za 60 posto odnosno a 35 na 55 tisuća kuna", rekla je zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Marina Nekić. Istaknuto je da su mjere već ostvarile uspjeh. Naime u prvih 6 mjeseci ove godine 3500 tisuće osoba zaključilo je ugovore o radu što je na razini cijele prošle godine, a još 1200 osoba čeka da im se zahtjevi odobre.





Tekst i foto: Neven Knežević/Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: