Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Barutana: Predstava "Hoerspiel: mala igra za slušanje"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.07.2018. 8:59 
Naslov:  Barutana: Predstava "Hoerspiel: mala igra za slušanje"
10.07.2018. 20:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pavlica Bajsić Brazzoduro: Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje) jedinstvena predstava o misteriju i romantici prvih dana radija prvi puta u Osijeku u sklopu Osječkog ljeta kulture, 10. srpnja 2018., u Barutani s početkom u 20:30h.

"Projekt HOERSPIEL, pronalazi jedinstven oblik susreta intime radija s publikom uživo. Otkrivamo topao i razigran svijet, koji i sami nosimo u srcu i s radošću ga prepoznajemo." (Darko Rundek)

Ova predstava temelji se na istinitom događaju, jednom davnom snoviđenju nekoliko nas da u radijskoj kutiji žive prezaposleni "mali ljudi". U toj kutiji oni marljivo i dalje stvaraju onu vrstu radija koji, dok ga slušamo, razvija čudesne filmove u našim glavama.

Tako će u osječkoj Barutani iz jedne starinske radijske kutije pred oči i uši publike iskočiti ti „mali ljudi iz radijske kutije“, odnosno "hršpilaši": glumci, glazbenici, pisci, radijski autori i majstori tona: Jelena Miholjević, Sven Medvešek, Ivana Rushaidat, Matija Antolić, Ljubica Letinić, Jasmina Bojić, Dino Brazzoduro, Ivor Plužarić i Pavlica Bajsić Brazzoduro. Uz snimku glasa Ante Perkovića, oni će tijekom ovog burlesknog putovanja kroz ranu povijest radija izvoditi tekstove oko 30 autora iz cijelog svijeta, zvučne efekte (foleys), atmosfere, glazbu i tišinu.

Hoerspiel je premijerno izveden još 2013. godine i u međuvremenu je doživio svoju njemačku verziju u Berlinu koja je ujedno i dobila nagradu na Marulovim danima 2017., a u Genovi se za 2019. planira i talijanska verzija. U Zagrebu se i dalje izvodi u Kući Arko na Gornjem gradu i na gostovanjima u zemlji i svijetu, u spomen na radiodramskog, kazališnog i televizijskog autora i redatelja Zvonimira Bajsića (1925.-1987.), te prerano preminulog člana ovog radiofonijskog kolektiva, Antu Perkovića (1973. -2017.).

Režija i dramaturgija: Pavlica Bajsić Brazzoduro
Oblikovanje zvuka: Dino Brazzoduro, Ivan Zelić, Ljubica Letinić
Oblikovanje svjetla: Marino Frankola
Grafičko oblikovanje: Joško Gamberožić, Klasja Habjan
Filmovi: Dalibor Barić



Foto: Tomislav Čuveljak

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: