Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječko-baranjskoj županiji čista petica iz transparentnosti!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.07.2018. 9:56 
Naslov:  Osječko-baranjskoj županiji čista petica iz transparentnosti!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osječko-baranjska županija ponovno je ocijenjena najvišom, izvrsnom ocjenom zbog javne dostupnosti svojih proračunskih dokumenata. Prošle je godine ovu ocjenu dobila prvi put, a ove je godine potvrdila izvrsnost. Riječ je o transparentnosti trošenja javnog novca, a svi su dokumenti dostupni na Internet stranicama Županije.

Zagrebački Institut za javne financije predstavio je ovogodišnje rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna lokalnih jedinica svih 576 hrvatskih lokalnih jedinica. Promatrano je razdoblje bilo studeni 2017. - ožujak 2018. Prosječna proračunska transparentnost na razini države - mjerena brojem proračunskih dokumenata objavljenih na službenim mrežnim stranicama županija, gradova i općina iz godine u godinu popravlja se i sada iznosi 3,52.

- Petica za transparentnost izdiže nas iznad hrvatskog prosjeka i pokazuje da sve što radimo, radimo javno, vidljivo i na dobrobit svih žitelja naše županije. Otvoreno i s jasnom vizijom kakvu županiju želimo, radimo na nizu razvojnih projekata čije će rezultate građani vrlo brzo i osjetiti. Zahvaljujem se svim djelatnicima Županije i čestitam na izvrsnosti- rekao je tim povodom župan Ivan Anušić.

Uz Osječko-baranjsku županiju, izvrsnu ocjenu dobili su Grad Osijek te općine Kneževi Vinogradi, Koška, Šodolovci, Vladislavci i Vuka.





Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: