Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[FOTO] Zabava i glazba šestog dana OLJK-a

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.07.2018. 8:20 
Naslov:  [FOTO] Zabava i glazba šestog dana OLJK-a
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Još je jedan dan kulture iza nas. Šesti dan Osječkog ljeta kulture bio je popunjen zabavom, kulturom i glazbom.

Street art: Suvremena umjetnica, umjetničkog imena OKO, završila je svoje gostovanje u Osijeku. Dva dana u prostorima Galerije Kazamat, okupljenim je uglavnom mladim umjetnicima, prenosila svoje znanje, ali i dijelove vizije kojom se vodi u svom umjetničkom djelovanju. Sve ono što je kroz predavanje teorijski objasnila, na radionicama su zainteresirani imali prilike i provesti u djelo. Tema prvoga dana bila je „Paste up“ dok su drugog dana polaznici nešto više saznali o sticker kulturi.

Galerija 031: OLJK 2018. - Street art i koncert Laurea Mundi
[Foto: Marin Franov, 4.7.2018. OLJK]
Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)

Laurea Mundi: Kako se ono kaže - Osijek i HPD Lipa vole se javno. I doista jest tako. Svoju kvalitetu ovo pjevačko društvo dokazuje diljem svijeta na raznim natjecanjima i nastupima, no po dozu ljubavi trebaju se vratiti kući. Gdje ih Osječani jedva dočekaju. Tako je bilo i na koncertu u Arheološkom muzeju, koji je osim dijela OLJK-a bio i tradicionalni Godišnji koncert koji Lipa, jedan od najtrofejnijih i najboljih pjevačkih zborova u Hrvatskoj, redovito održava krajem svake sezone. Ovoga puta koncertom su obilježili i nov velik međunarodni uspjeh, ostvaren na susretu svjetskih zborskih laureata 3. International Choral Celebration and Laurea Mundi, koji je u svibnju održan u Budimpešti. Na koncertu nazvanom Laurea Mundi, lipašice i lipaši izveli su repertorar s nastupa tijekom boravka u Budimpešti. A cappella ili uz pratnju nekoliko instrumenata (klavir, cajon bubanj, viseće zvono), otpjevali su 15-ak raznovrsnih i stilski različitih skladbi domaćih i inozemnih skladatelja. Primjerice, uz izabrane zborske dijelove iz oratorija Messiah, lipašice i lipaši otpjevali su i nekoliko atraktivnih, ležernijih i opuštenijih pjesama, idealnih za ljetno doba.

U svakom slučaju, još jedna večer koju će svi okupljeni u atriju Arheološkog muzeja rado pamtiti.



Tekst: Biljana Kovačić/OLJK
Foto: Marin Franov/OLJK


Najava: Osječko ljeto kulture [2018.] [program]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: