Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Uskoro započinje izgradnja vrtića u Višnjevcu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.07.2018. 13:00 
Naslov:  Uskoro započinje izgradnja vrtića u Višnjevcu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nakon gotovo 15 godina traženja, moljakanja i čekanja, stanovnici Višnjevca konačno će dobiti prijeko potrebnu novu zgradu vrtića.

Danas su gradonačelnik Ivica Vrkić i predstavnik izvođača radova, tvrtke Zuber d.o.o. Dalibor Mihaljević, potpisali ugovor o izvođenju radova na izgradnji dječjeg vrtića u Višnjevcu.

Projekt je vrijedan 10 milijuna kuna, a budući vrtić bit će kapaciteta 120 djece, bruto površine 1.300 četvornih metara, a sadržavat će deset smještajnih jedinica - četiri jasličke i šest vrtićkih. Imat će podno grijanje, zeleni atrij, kuhinju, prostor za igru na otvorenom i parkiralište čime će se značajno povećati pedagoški standard za djecu i djelatnike vrtića.



Naime, kako je istaknuo predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Mirko Ivković, ovaj vrtić je do sada bio u neadekvatnom prostoru u privatnom vlasništvu, na katu i bez prostora za igru. Vrtić će se nalaziti odmah uz osnovnu školu tako da će se djeca odmalena navikavati na ovu lokaciju. Ivković je naglasio i kako se nastavlja urbanizacija Višnjevca jer je to prigradsko naselje u ovih deset godina dobilo tramvajsku prugu, nastavno-sportsku dvoranu, a sada i vrtić, što pokazuje da je Višnjevac sastavni dio grada Osijeka, a njegova djeca su građani Osijeka.

Gradonačelnik Vrkić je istaknuo kako Grad jednako vodi računa o razvoju u svim dijelovima grada, bilo u prigradskim naseljima ili centru. Ponovio kako će Grad samo ove godine u školski i predškolski odgoj uložiti više od 70 milijuna kuna. To se odnosi na rekonstrukciju škole u Briješću s novom dvoranom, rekonstrukciju škole u Tenji s velikom trodijelnom dvoranom, 4 osnovne škole koje su ušle u projekt energetske obnove i ovaj projekt vrijedan 10 milijuna kuna.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 04.07.2018. 19:16 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

1030 EUR za kvadratni metar. Plac je dao grad gratis. Nije baš jeftino. Još ako ga naprave onako kako mi to znamo i održavanje bi moglo biti skupo. No, što je tu je, bolje da se sagradi vrtić nego da se novci bace, recimo na profesionalni nogometni klub.
I taman kad sagradimo sve vrtiće više neće biti djece koja će biti u njima; na žalost nas čeka takva sudbina.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: