Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Otvoren Terapijsko-rehabilitacijski park i igralište u osječkom KBC-u

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.07.2018. 10:32 
Naslov:  Otvoren Terapijsko-rehabilitacijski park i igralište u osječkom KBC-u
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U sklopu Zavoda za dječju i adolescentnu psihijatriju KBC-a Osijek jučer su otvoreni Terapijsko-rehabilitacijski park i igralište.

Ukupna vrijednost projekta je 105.000 kuna od čega je od donacije Udruge RTL Pomaže djeci dobiveno ukupno 85.000 kuna. Projekt je pomoglo i gradsko poduzeće Unikom koje je besplatno doprinijelo uređenju parka rušenjem i uređenjem određenog drveća, te vađenjem korijenja i panjeva.

Osnovni ciljevi rehabilitacije i liječenja pacijenata su minimalizacija terapija lijekovima, sprečavanje djeteta (pacijenta) da stalno boravi u zatvorenom prostoru i u bolnici te resocijalizacija i rehabilitacija kroz usmjeravanje agresivnih poriva putem društveno korisnog rada, fizičkih aktivnosti, učenja i druženja s vršnjacima.



Ovim projektom uređenja terapijsko-rehabilitacijskog parka za djecu i adolescente omogućio se dodatni, novi vid terapije i provođenja rada s pacijentima svih stupnjeva oboljenja. Uređeni okoliš, svježi zrak, priroda, otvoreni prostor, brojne sportske i tjelesne aktivnosti, sunce i žive boje zasigurno mogu biti dodatni doprinos terapiji i pomoći u normalizaciji stanja pacijenata, u ovom slučaju osobe u razvoju, djeteta ili adolescenta.

Sadržajima poput ovog, Zavod za dječju i adolescentnu psihijatriju KBC-a Osijek postao je mjesto gdje se dijete i adolescent ne osjeća kao pacijent, već kao mlada osoba koja se educira raditi na sebi i svojim rizičnim ponašanjima, što ujedno predstavlja i jedan od glavnih ciljeva realizacije ovog projekta. Takvim pristupom se indirektno provodi proces destigmatizacije mentalnih poremećaja mladih te integriranja u društveni, radni i svakodnevni život, što je imperativ kod odrastanja u današnjim društvenim okvirima.





Tekst: Osijek031.com
Foto: KBC Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: