Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[FOTO] Predstave, radionice i ljubav petog dana OLJK-a

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.07.2018. 8:22 
Naslov:  [FOTO] Predstave, radionice i ljubav petog dana OLJK-a
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Peti dan ovogodišnjeg Osječkog ljeta kulture bio je bogat programima.

Street art
Likovnost i kazalište vladali su petim danom OLJK-a. Krenuli smo s predavanjem i radionicom suvremene (uglavnom ) street art umjetnice Marine Mesar koja je u prostorima Galerije Kazamat pokazali zainteresiranim Osječankama i Osječanima čime se bavi i kako prebaciti na papir svoje osjećaje i razmišljanja. Umjetnica koja djeluje pod imenom OKO poznata je po svojim tetovažama i činjenici da je „ne drži mjesto“ kaže kako s veseljem uvijek dolazi u naš grad. A boravit će u njemu i sutra, stoga ako želite nešto više saznati o sticker kulturi, navratite u dvorište Kazamata od 17 sati.

Galerija 031: OLJK 2018. - Street art, Picasso u Osijeku, Ljub....av-av
[Foto: Marin Franov, OLJK, 3.7.2018.]
Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)

Picasso u Osijeku
Da, Picasso u Osijeku, i to ne onaj na promenadi na kojeg također trebamo biti ponosni, jer rijetki su ( ako ih uopće i ima ) gradovi van Španjolske koji su odlučili iskazati počast velikom Picassu postavljenjem spomenika. A mi ga imamo od 1972. A u idućih desetak dana, točnije do 13. srpnja, imamo i izložbu njegovih grafika u Kulturnom centru. Stigle su iz Ljubljane, iz fundusa obitelji Vujić, a zahvaljujući suradnji Osijeka i Novog Sada, točnije Srednjoeuropskog kulturnog centra Novog Sada. Osječki Kulturni centar otvara vrata svakodnevno, od 18 do 21sat, do 13. srpnja, kako biste mogli razgledati 40-ak grafika slavnog Pabla Picassa, nastalih između 30-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća. I kako je rekao gradonačelnik Ivan Vrkić na otvorenju – otvorite um da biste shvatili ljepotu Picassovih djela. A mi bismo dodali – i mnogih drugih stvari.

Ljub....av-av
Av-av se čuo u ranim večernjim satima, u neposrednoj blizini Tvrđe, gdje je kod Školjke odigrana nagrađivana predstava Dramskog studija za srednjoškolce Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića. A gdje je av-av, obično ima i ljubavi napretek. Dodaju li se u tu priču volonteri Udruge Pobjede i njihovi „štićenici“, sve je jasno. Promocija ljubavi, nesebičnog davanja i brige za sve oko sebe, nešto je po čemu se prepoznaje rad volontera u Azilu čiji cilj, da sva skloništa imaju predznak „no kill“, postaje i cilj ove predstave.

Vrzino kolo
I za sam kaj petog dana – opet ljubav. Ali ovaj put drugačija – ljubav muškarca prema ženi. Ili možda bolje reći, u početku ljubav muškarca prema ženama. Djelo Joze Ivakića, koje je stajalo u ladici više od 80 godina, Gradsko kazalište iz Vinkovaca koje nosi njegovo ime, ponovno je postavilo na daske koje život znače. Djelo koje istok Hrvatske pokazuje u jednom drugom svijetlu – urbanom, za razliku od stereotipnog prikazivanja tradicije i kulture kroz ruralnu prizmu. Stereotipno je jedino da ljubav pobjeđuje. Pa čak i kada je u pitanju okorjeli neženja koji je, dok nije naletio na onu pravu, imao za cilj u životu samo trčati za suknjama. A takav stereotip uvijek je dobrodošao.

Dobrodošli ste i vi na programe šestog dana OLJK-a, na kojima vas s veseljem očekujemo.



Tekst: Biljana Kovačić/OLJK
Foto: Marin Franov/OLJK


Najava: Osječko ljeto kulture [2018.] [program]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: