Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječani mogu odahnuti – uslijed niskog vodostaja Drave nema komaraca!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.07.2018. 11:59 
Naslov:  Osječani mogu odahnuti – uslijed niskog vodostaja Drave nema komaraca!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nakon što su komarci u travnju i svibnju preplavili grad, mnogi su se Osječani uplašili da cijelo ljeto nećemo moći disati od njih.

No, pokazalo se da je takav strah ipak bio neopravdan. Naime, posljednjih dana svjedoci smo kako se broj letećih krvopija u gradu na Dravi značajno smanjio, odnosno gotovo ih ni nema.

Razlozi su nizak vodostaj Drave, uspješna tretiranja komaraca sa zemlje i iz zraka u gradu i okolnom zelenom pojasu te niže temperature od uobičajenih za ovo doba godine.

Najvažniji faktor ipak je vodostaj Drave koji je kod Osijeka jutros iznosio svega 20 cm. Obilne kiše koje su padale tijekom proteklih tjedan dana nisu dovele do značajnijeg rasta Drave, kao ni do izlijevanja rijeka ili porasta razine voda u zelenom pojasu oko Osijeka, odakle dolazi najveći dio komaraca. Tomu treba dodati i široke akcije zaprašivanja održane tijekom lipnja, uključujući avio tretmane zelenog pojasa oko grada, koji su također pomogli Osječanima da uzmu predah od komaraca.

Uu ovom trenutku u Gradu dodatne tretmane komaraca ne planiraju jer za njih jednostavno nema potrebe. Što će nam donijeti ostatak ljeta za sada je teško prognozirati, ali Grad i Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije nastavit će kontinuirano pratiti brojnost populacije komaraca i bit će spremni poduzeti sve mjere koje se pokažu potrebnim.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Dražen Jakabfi/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: