Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Na jesen započinje druga faza rekonstrukcije OŠ Briješće

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.06.2018. 12:58 
Naslov:  Na jesen započinje druga faza rekonstrukcije OŠ Briješće
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas su u gradskom poglavarstvu gradonačelnik Ivica Vrkić i direktor tvrtke Massa d.o.o. Ivan Čurić kao izvođač radova potpisali ugovor o izvođenju radova na drugoj fazi rekonstrukcije osnovne škole Briješće.

Prva faza radova, vrijedna 3,8 milijuna kuna, dovršena je ranije ove godine i obuhvatila je vanjske radove na cijelom objektu te rekonstrukciju prizemlja i prve etaže škole, a druga će faza, vrijednosti 14,7 milijuna kuna, obuhvatiti dovršetak rekonstrukcije postojeće zgrade, dogradnju dijela objekta te izgradnju nove sportske dvorane, kao i sve unutarnje radove, dok će u kasnijoj fazi uslijediti i kompletna obnova okoliša škole, od parkirališta do travnjaka.



Ivan Čurić je rekao kako je rok za izvođenje radova godinu dana od uvođenja izvođača u posao, a to će biti početkom jeseni ove godine. Stoga se očekuje kako će nova škola biti spremna za početak nastave u školskoj godini 2019./2020. Čurić je rekao i kako je ovo jedan od najvećih zahvata u gradu i regiji u ovom trenutku te kako im je velika čast što su na javnom natječaju prošli upravo oni.



Gradonaćelnik Vrkić je, po potpisivanju ugovora, istaknuo kako je obnova područne škole u Briješću, vrijedna 20-ak milijuna kuna s PDV-om, samo dio napora koje Grad u ovoj godini ulaže u obnovu obrazovnih institucija. Podsjetio je i na dogradnju i obnovu škole u Tenji vrijednu 15 milijuna kuna, projekt energetske učinkovitosti tri osnovne škole na području grada vrijedan 10 mil. kuna te obnovu vrtića u Višnjevcu vrijednu također 10 mil. kuna, što sve skupa iznosi blizu 60 milijuna kuna proračunskog novca.



Vrkić je istaknuo kako je ovo još jedan dokaz da Grad ravnomjerno ulaže u razvoj svih svojih dijelova i brine se o svim svojim građanima, posebice najmlađima. Dovršetkom obnove škole u Briješću i prijensom osnivačkih prava između Županije i Grada stvorit će se uvjeti da ona od područne škole u Čepinu postane matična gradska škola u kojoj će se odvijati dvosmjenska nastava za 16 odjeljenja, osam razrednih i osam predmetnih, a broj učenika bi se sa sadašnjih 100-ak trebao povećati na 220.





Tekst i foto: Osijek031.com

Pročitajte i..
Počinje dogradnja osnovne škole Briješće!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: