Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Održana "See/touch/try" radionica Video kluba "Mursa"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.06.2018. 11:58 
Naslov:  Održana "See/touch/try" radionica Video kluba "Mursa"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Po prvi puta održana je „See/Touch/Try“ radionica stop-trik animacije, namijenjena u prvom redu srednjoškolcima, studentima ali i ostalim zainteresiranim polaznicima, koji su imali priliku okušati se u osmišljavanju i izradi animacije u stop-trik tehnici.

Radionica je nastala kao plod neprekidnog dvadesetogodišnjeg rada s djecom i mladeži, te kao sljedeća razvojna stepenica „See&Feel“ formata radionica koje smo razvili i počeli izvoditi prije pet godina; tada u suradnji s Gradskom i sveučilišnom knjižnicom u Osijeku.



Prvo su s polaznicima obrađene teme samih osnova animacije, a zatim je vođeni pregled i analiza radova gdje su predstavljeni različiti pristupi i mediji korišteni za stop-trik animacije. Nakon toga smo pristupili osmišljavanju ideja i analizi njihovih izvedivosti. Tada su polaznici krenuli u samu izvedbu svojih ideja. Polaznike su kroz radionicu vodili dugogodišnji klupski autori i voditelji mnogih radionica, Aleksandar Muharemović i Nataša Dorić.



Radionica je održana tijekom lipnja u prostorima Video kluba „Mursa“. Radovi polaznika će biti prikazani 7. srpnja 2018. u popratnom programu 16. Gastro film festivala (Dom tehnike, Trg Jurja Križanića 1) a nakon toga će biti dostupni na Youtube kanalu Video kluba Mursa.



Radionica je sufinancirana sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Video klub „Mursa“ neprekidno djeluje već 45 godina, dok Sekcija animiranog filma pri Video klubu „Mursa“ aktivno djeluje bez prestanka već 10 godina. Djelatnost sekcije je pretežno usmjerena na edukaciju djece i mladih na polju animacije, te im tako omogućuje da se izraze kroz formu animiranog filma.











Tekst: Nataša Dorić
Foto: Nataša Dorić i Aleksandar Muharemović

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: