Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Vinska mušica: Degustacija "S baranjskih proplanaka vol.1" - Vina Kalazić

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65427
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.06.2018. 8:12 
Naslov:  Vinska mušica: Degustacija "S baranjskih proplanaka vol.1" - Vina Kalazić
29.06.2018. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

S obronaka Banske kose ravno u Vinsku mušicu stižu u petak, 29. lipnja 2018., Vina Kalazić. Vinsko druženje počinjemo u 20:00 sati, već po običaju. Slijede razgovori ugodni o vinima s vinarom Slavkom Kalazićem - za one koji su ga upoznali preko mirisa i okusa njegovih vina, ili pak s elektrotehničkim stručnjakom, za one koji ga poznaju iz svijeta elektronike. Slavko Kalazić je u Baranju došao tako što je kupio vikendicu s vinogradom u Batini, i kako to u većini slučajeva biva, hobi postane posao. Pa je mali podrum zamijenio pravim i suvremenim za ozbiljnu proizvodnju vina. Na izlazu iz Zmajevca izgradio je suvremenu vinariju u kojoj proizvodi vina od čak 11 sorta grožđa koje bere na nešto više od 16 hektara pod trsovima. Položaj vinograda je na padinama Banova brda ili Banove kose, u blizini moćnog Dunava, što uz klimu i tlo daje izvrstan terroir.

Grožđe dolazi s mjesta koje su Rimljani izabrali za uzgoj vinove loze.

U nešto više od desetak godina bavljenja vinarstvom, Slavko Kalazić proizveo je veliku paletu različitih vina. Njegov pinot noir, berbe 2009., oduševio je i same Francuze, a šampion je vinskih festivala. Kalazić je autor jedinstvene narančaste graševine, isto tako i vinske poslastice - posebnog cabernet sauvignona, poluslatkog vina iz 2008.

Uskoro donosimo i izbor vina koja ćemo kušati. Bit će ih 7 s pokojim iznenađenjem, neki fini zalogajčići i priče, očekujemo i smijeh....

Osebujnog vinara, kojemu ni astrologija u kreiranju vina nije nepoznanica, upoznat ćete u petak.

Vidimo se u 20 sati u vinskoj mušici u Kapucinskoj 39. Rezervirajte svoje mjesto dolaskom u Vinsku mušicu, ili na broj telefona 0923509939 ili u inbox. Degustacija po osobi je 80 kuna.



Foto: Maja Sajler Garmaz

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: