Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Seligman: Želim medalju s još jednih Mediteranskih igara!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.06.2018. 10:14 
Naslov:  Seligman: Želim medalju s još jednih Mediteranskih igara!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sljedeći tjedan hrvatski sportaši kreću na put prema španjolskoj Tarragoni gdje će se održati osamnaeste Mediteranske igre. Među sportašima koji će na tom natjecanju braniti hrvatske boje je i jedan Osječanin – gimnastičar Robert Seligman, hrvatski seniorski A reprezentativac i član GD Osijek - Žita. Prije odlaska, iskoristili smo priliku i s Robertom porazgovarali o dosadašnjim rezultatima, ali i očekivanjima u nastavku natjecateljske sezone.

Roberte, na svjetskog gimnastičkoj sceni uspješno nastupaš već punih 16 godina. Prvi međunarodni uspjeh ostvario si davne 2005. godine zauzevši 1. mjesto na Svjetskom kupu u belgijskom Ghentu. Što je sve bilo potrebno napraviti da od tada pa do danas ostaneš u sportskom vrhu?

Prije svega trebalo je dosta sportske sreće u smislu da nije bilo ozljeda, a ono na čemu sam najviše zahvalan je činjenica da sam uz sebe imao stručne trenere i ljude koji su me vodili, bez kojih ne bih ovo uspio. Naravno tu je i malo mog talenta, ali prije svega jako puno rada i odricanja. Uvijek ću biti zahvalan svojoj obitelji koji su odvajali puno svog slobodnog vremena vozeći me na treninge u mojoj najranijoj dobi, a onda poslije u mojim pubertetskim danima - kada sam htio odustati uvjerili su me da te godine ne treba baciti. Na kraju mi se to sve isplatilo - ja sam danas vrhunski sportaš koji živi od tog sporta, imam obitelj i jako sam sretan i zadovoljan sa svime postignutim do danas.

Početkom godine, ponovno si izabran za najboljeg sportaša Grada Osijeka i Osječko – baranjske županije. Što tebi osobno znači ovo priznanje?

Priznanje kod kuće, u svom gradu, u svojoj županiji je jedno od najdražih i posebno mi znači. Pogotovo u ovim godinama kad sam, s 32 godine, već 6 puta prije toga bio sportaš Grada i Županije. Ono što me brine je činjenica da sport nije na nivou kakvom je bio ranije - nema više toliko vrhunskih sportaša i vrhunskih rezultata. Ja želim svojim primjerom pokazati da se može i u našem gradu i županiji uspjeti, da se uz puno truda i rada, mogu ostvariti vrhunski rezultati. Naravno ono što meni kao pravom lokal patriotu puno znači je moja misija da dostojno predstavljam ovaj dio Hrvatske u kojem živim i koji jako volim.

Sljedeći tjedan, odlaziš na 18. Mediteranske igre u španjolskoj Tarragoni. Već si bio uspješan na ovom natjecanju - srebrnu medalju si uzeo na igrama u Mersinu 2013. godine. Koja su tvoja očekivanja sada?

Odmah ću reći da očekujem zlatnu medalju, da se za to pripremam, da sam potpuno spreman. Forma je stvarno na zavidnom nivou i s obzirom na srebro iz Mersina, gdje sam stvarno samo želio osvojiti medalju bilo kojeg sjaja. Sada bih želio to okruniti zlatom, samo će trebati malo sportske sreće.

U Tarragonu putuju i tvoji kolege iz Zagreba – Matija Baron i Jakov Vlahek, a Hrvatsku će tamo predstavljati 99 sportašica i sportaša iz 23 sporta među kojima su i olimpijski pobjednici - Sandra Perković, Giovanni Cernogoraz i Josip Glasnović. Raduješ li se okupljanju ovako velike hrvatske delegacije, po čemu je to drukčije od odlaska na npr. neku etapu Svjetskog gimnastičkog kupa?

Jako se radujem odlasku na Mediteranske igre, posebna mi je čast što sam jedini iz Osječko - baranjske županije koji će predstavljati našu Županiju i grad Osijek na Mediteranskim igrama. Velika mi je čast, ali mi je i žao što nema drugih sportaša – kriteriji su bili iznimno strogi da bi se uopće moglo ići na Mediteranske igre. Prvenstveno to treba biti sportaš prve kategorije, a onda se moraju ostvariti i neki drugi kriteriji. Uz našu Sandru Perković i sve naše ostale zlatne olimpijce, mislim da sam jedan od glavnih konkurenata za osvajanje medalje. Igre u Mersinu su za Hrvatsku bile najuspješnije u smislu broja osvojenih medalja, nadam se da ćemo to u Tarragoni premašiti i biti svi zajedno još uspješniji, a ja ću dostojno kao i uvijek braniti naše boje.

Što se tiče odlaska na Mediteranske igre, razlika je velika spram natjecanja na koja idem sa svojom reprezentacijom – ovdje će se okupiti puno sportaša iz cijele Hrvatske iz raznih sportova i sigurno da se tada osjeti onaj nacionalni naboj, svi smo jedan veliki tim, svi se podržavamo, odlazimo na borilišta i to je stvarno jedan poseban osjećaj. Tada osjećamo da nas je više i znamo da se možemo nadmetati s najboljima u svijetu što je velika čast.

Prošli vikend, odnio si titulu najboljeg na konju s hvataljkama na Prvenstvu Hrvatske u Sisku s ocjenom 14.866. Je li to vježba s kojom i dalje možeš konkurirati za medalje na međunarodnim natjecanjima? Hoćete li ti i trener Mađarević uvoditi neke promjene?

Neće biti nikakvih promjena. Ovo je vježba koju ću raditi do Olimpijade u Tokiju, možda s nekom manjom preinakom, tj. pojačavanjem. Ovom vježbom mogu konkurirati za sva finala, a nadam se i za medalje na svim velikim natjecanjima. Uvjeren sam da će ocjena 14.866 biti dovoljna za osvajanje najsjajnije medalje na Mediteranskim igrama. Ova vježba konkurentna je i za finale Europskog prvenstva, ali ja to mogu još i poboljšati, ocjena u izvedbi može biti oko 15.000 bodova. Uz malo sportske sreće (jer naravno nikad se ne zna što se može dogoditi), to će biti dovoljno za osvajanje europske i svjetske medalje. Velika mi je želja i dalje da se s tom svjetskom medaljom plasiram na Olimpijske igre u Tokio i uvjeren sam da ću to i moći.





Tekst i foto: Gimnastičko društvo Osijek - Žito

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: