Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Most Osijek: "Rebalans proračuna Grada Osijeka"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65674
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.06.2018. 12:55 
Naslov:  Most Osijek: "Rebalans proračuna Grada Osijeka"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U ponedjeljak (04. 06. 2018.) u 11.00 sati u prostorijama Mosta nezavisnih lista u Osijeku (Gundulićeva 66) održana je konferencija za novinare na temu “Rebalans proračuna Grada Osijeka“. Na konferenciji su govorili Miroslav Šimić, potpredsjednik Mosta nezavisnih lista te Mirela Tičinović, gradska vijećnica Mosta.
Na samom početku, Miroslav Šimić je rekao kako mu je drago kada se kao potpredsjednik MOSTA može pohvaliti onim što čine članovi i podupiratelji MOSTA na nacionalnoj ali i lokalnoj razini. Na nacionalnoj razini MOST tako ima najaktivniji klub zastupnika u Hrvatskom saboru. Klub MOSTA je u proceduru uputio više zakonskih prijedloga od ijednog drugog kluba zastupnika. Također klub zastupnika MOSTA je klub s najviše usvojenih zakonskih prijedloga s kojima su npr. izmjenili Ovršni zakon u korist ugroženih građana, smanjili financiranje političkih stranaka, prava saborskih zastupnika i slično. Od 10 najaktivnijih zastupnika čak 4 su članovi kluba MOSTA. Na nacionalnoj razini MOST također širom Hrvatske predstavlja svoj „Projekt ostanka“ sačinjen od niza zakonskih prijedloga i inicijativa koji bi hrvatsko društvo trebali učiniti uspješnijim. Šimić je istaknuo kako mu je drago da „Projekt ostanka“ nailazi na podršku građana i otvorene pohvale Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

„Trudimo se svakodnevno baviti konkretnim konstruktivnim riješenjima koju našu zemlju trebaju učiniti mjestom u kojem građani odlučuju ostati, a oni koji su otišli, odlučuju se vratiti. Na isti način trudimo se raditi i u Osijeku u kojem smo zajedno s našim partnerima iz udruge MOŽEMO dio vladajuće većine pa samim time imamo dodatnu odgovornost ali i šansu provoditi kvalitetne projekte“ naglasio je Šimić.

Mirela Tičinović rekla je kako će klub zastupnika Mosta nezavisnih lista podržati rebalans proračuna jer je razumno i precizno napravljen, a sve korekcije u skladu su sa potrebama građana Grada Osijeka i projektima koji su važni za razvoj Grada Osijeka u ovome trenutku. Tičinović je također istaknula kako je vijećnicima Mosta i udruzi “Možemo“ posebno važno da sa ovim rebalansom vrlo ozbiljno započinje realizacija projekata za koje se zalažu i koje su u kampanji artikulirali. Glavni projekt koji će započeti rebalansom proračuna svakako je uvođenje super brzog wifi interneta na najfrekventnijim i najvažnijim točkama u Gradu Osijeku. Tičinović ističe kako je želja da Grad Osijek postane grad smart city tehnologija te da razvijaju niz projekata u tom smjeru, a ovaj projekt vrhunske wifi tehnologije prvi je korak na tome putu. Projektom “Otvorena i besplatna wifi mreža za Grad Osijek“ pokriti će se super brzim internetom Trg Ante Starčevića, Trg Slobode, pothodnik, Sakuntala park, kompletna Tvrđa te šetnica uz Dravu od vodenice do vodenih vrata. Nadalje, naglašava kako rebalans proračuna obuhvaća i projekt izgradnje novog trga na Vijencu Ivana Meštrovića, malog i funkcionalnog trga za koji je prijedlog da, kada bude gotov, nosi ime “Ivanin trg“ u spomen na Ivanu koja je prvo dijete poginulo u Domovinskom ratu. Izgradnja trga projekt je udruge „Možemo“ s kojom je MOST izašao na protekle lokalne izbore

Tičinović je istaknula kako očekuje da će na sjednici Gradskog vijeća, a upravo na inicijativu kluba Mosta, biti ispravljena dugogodišnja nepravda koja je iritirala mnoge naše građane, a vezana je za plaćanje vrtića preko ljeta. Na sjednici vijeća naći će se točka o izmjenama Pravila o uvjetima i načinu sudjelovanja roditelja u cijeni programa dječjih vrtića i jaslica u Dječjem vrtiću Osijek kojima će se osloboditi plaćanja vrtića u srpnju i kolovozu svi oni roditelji čija djeca ne koriste usluge vrtića preko ljeta. Tičinović nadalje ističe kako će se na sjednici Vijeća naći i točka o proglašenju 5. prosinca Danom obrane Grada Osijeka, a Most otpočetka podržava takvu ideju i u Mostu očekuju da će svi vijećnici podržati tu inicijativu osječkih branitelja. Tičinović je na kraju pozvala i oporbene vijećnike da podrže rebalans proračuna te najavila nove projekte Mosta i Udruge “Možemo“ koji će doprinjeti razvoju osječkog gospodarstva.



Tekst i foto: Most Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 04.06.2018. 23:35 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ispočetka mi se činilo da je to pravi most koji se gradi da premosti blatnu rijeku koja nas plavi, ali su graditelji poklekli pod snagom moćne rijeke, pa njih i ostatke mosta sad nosi ta prljava rijeka .

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: