Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HSP OBŽ: Održan izborni Zbor za ŽV HSP OBŽ; Na čelu osječko baranjskih pravaša Drago Marković

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65740
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.06.2018. 9:24 
Naslov:  HSP OBŽ: Održan izborni Zbor za ŽV HSP OBŽ; Na čelu osječko baranjskih pravaša Drago Marković
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U petak je u Osijeku održan redoviti izborni Zbor Hrvatske stranke prava za Osječko baranjsku županiju. Uz nazočnost predsjednika HSP-a Karla Starčevića, predsjednika Glavnog stana Nikice Augustinovića i glavnog tajnika prof. dr. Zvonka Čapka za predsjednika ŽV HSP-a za Osječko baranjsku županiju izabran je Drago Marković.

Drago Marković je član HSP-a od 1990. godine, bio je njaprije predsjednik osječkog ogranka Novi Grad, zatim predsjedniku podružnice Osijek, atrenutno je i član predsjedništva HSP-a na nacionalnoj razini.

Izabran je također i novi sastav predsjedništva ŽV HSP OBŽ, Županijski nadzorni odbor i Županijski časni sud. Ovim činom završena je konsolidacija HSP-a u Osječko baranjskoj županiji.

Prije početka Zbora izaslanstvo HSP-a na čelu sa predsjednikom Starčevićem je u povodu dana Osječko baranjske županije zapalilo svijeće i pokonilo se svim palima za domovinu kod Kapelice mira na Krunskoj utvrdi.

Zbor je održan uz nazočnost 58 izaslanika iz svih podružnica HSP-a Osječko baranjske županije. Zborom je ravnao glavni tajnik prof. dr. Zvonko Čapko. Nakon provedenog izbora dužnosnika ŽV HSP OBŽ redom su se Zboru obratili najprije novoizabrani predsjednik ŽV Marković koji se zahvalio na povjerenju i najavio bezkompromisnu borbu za bolji HSP, bolju Osječko baranjsku županiji, bolju Hrvatsku.

Redom je nizao probleme s kojima se obični ljudi susreću, a kao najveći problem je istaknuo politički klijentelizam, kao jedan od osnovnih “okidača” za egzodus iz Slavonije i Hrvatske. Pozvao je sve na otpor klijentelizmu i nepotizmu u svim gradovima i općinama Osječko baranjske županije, te pozvao na razbijanje straha u društvu.

“Veliki broj članova HSP-a su branitelji, pa ako se od 1991. – 1995. godine nismo bojali dati GLAVU ZA DRŽAVU, čega i koga se se danas imamo bojati. Nekog uhljebljenog činovnika, plavog, crvenog ili narančastog?? Zadaća HSP-a je i raskrinkavanje svih anomalija i loših stvari u Hrvatskoj! Nemate se koga bojati” – poručio je za kraj Marković

Nakon predsjednika Nadzornog odbora Ivana Miškulina, glavnog tajnika Čapka i predsjednika Glavnog stana Augustinovića Zboru se obratio predsjednik Starčević koji je pozvao sve nazočne na rad i angažman za opće dobro, za svoju općinu, grad, županiju i Hrvatsku.

“Pravaši su uvijek bili sol i sjeme suverenizma i bez nas nikada ne bi došlo do oživotvorenje države Hrvatske, a danas je došlo vrijeme da HSP izraste u suvremenu stranku koja se neće odricati svoga, stranku koja će vratiti suverenizam Hrvatima i Hrvatskoj” – naglasio je u svome govoru Starčević, te čestitao izabranima.
Nakon intoniranja pravaške himne “Lijepo li je Hrvat biti” i završetka službenog dijela Zbora održana je stranačka tribina na kojoj su članovi postavljali pitanja nazočnim stranačkim dužnosnicima.

U subotu je je stranačko čelništvo završilo stranačke obveze u Osječko baranjskoj županiji posjetom središnjem gradskom trgu u Osijeku, Trgu Ante Starčevića i spomeniku Ocu Domovine dr Anti Starčeviću koji dominira osječkim glavnim trgom.



Tekst i foto: HSP OBŽ

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: