Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Od 30-ak prijavljenih za korupciju u Gradu nitko nije pravomoćno osuđen

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.05.2018. 11:38 
Naslov:  Od 30-ak prijavljenih za korupciju u Gradu nitko nije pravomoćno osuđen
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji održanoj u sjedištu osječkog SDP-a, govorilo se o temi korupcije na državnoj i gradskoj razini te o planovima novouspostavljenog Odjela za gospodarenje imovinom Grada Osijeka.

Boris Piližota, zamjenik gradonačelnika i predsjednik osječkog SDP-a, rekao je kako je korupcija jedan od najvećih problema s kojima se Hrvatska suočava, vidljiv iz afere Agrokor koja potresa zemlju, ali prisutna i u natječajima za zapošljavanje, za upise u vrtiće, u pravosuđu, u gotovo svim sferama društva.

U samom Gradu do sada je podneseno 30-ak prijava protiv dužnosnika i djelatnika gradske uprave, ali niti jedan od njih nije bio osuđen za takvo kazneno djelo, iako je slučajeva korupcije bilo kod mijenjanja GUP-a, kod velikih investicija itd.

Kako bi se takvi slučajevi spriječili, Grad je nedavno ustrojio novi Odjel za gospodarenje imovinom i vlasničko-pravne odnose čiji je pročelnik Hrvoje Kučan istaknuo kako će Odjel u skoro vrijeme donijeti Strategiju upravljanja imovinom grada te ju provesti na jasan i transparentan način. Kompletna imovina Grada bit će objavljena na internetu, kao i svi natječaji. Kučan se pohvalio kako Grad Osijek već nekoliko godina dobiva bezuvjetno pozitivno mišljenje od strane Državne revizije za svoje upravljanje, a cilj je te visoke standarde zadržati i u budućnosti.

Gost na tiskovnoj konferenciji bio je Željko Jovanović, saborski zastupnik i bivši ministar obrazovanja, znanosti i sporta, koji je podsjetio kako je Hrvatska po indeksu percepcije korupcije veoma korumpirana država. Podsjetio je i na aktualni sramotni prijedlog izmjena Zakona o sprečavanju sukoba interesa kojim se planiraju ograničiti ovlasti Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa te ga je nazvao Zakonom o prikrivanju HDZ-ove korupcije i kriminala.

Jovanović je podsjetio i na nedostatke Zakona o medijima što se tiče transparentnosti vlasničkih struktura te na potrebu donošenja Etičkog kodeksa za sve dužnosnike, od Predsjednika Republike na niže. Upozorivši da je korupcija jedan od razloga bijega mladih i visokoobrazovanih kadrova iz zemlje, Jovanović je zaključio kako je „jedina prava demografska mjera da HDZ ne bude na vlasti“.





Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 29.05.2018. 20:10 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U našem selu više nema ljudoždera. Jučer smo zadnjeg pojeli.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: