Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



41. međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe [2018.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.05.2018. 8:26 
Naslov:  41. međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe [2018.]
Od 31.05.2018. 19:00 do 03.06.2018. 18:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Osijeku svečano otvoren 41. međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe [2018.]


41. međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe počinje 31. svibnja 2018. u Domu Hrvatske vojske u Osijeku s početkom u 19:00 sati.

Hrvatski tamburaški savez u Osijeku zajedno s Osječko-baranjskom županijom, Gradom Osijekom te Slavonskim tamburaškim društvom „Pajo Kolarić“ organizira 41. međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe, a koji za cilj ima povezati sve tamburaške zajednice koje djeluju u Republici Hrvatskoj i inozemstvu te tako pružiti dodatnu vrijednost njihovom obrazovanju. Na ovaj način, potaknut će se ljubitelje tamburaške glazbe da osvijeste važnost njegovanja tradicije i kulturnog blaga prepoznatljivog za istočni dio Hrvatske.

Festival će se održavati tijekom četiri dana, u četiri različita grada, a na njemu će sudjelovati orkestri iz cijele Hrvatske, Srbije i Slovenije. Glomaznost festivala potvrđuje i izvedba 21. orkestra, odnosno nastupi koji će brojati više od 700 izvođača. Različite dobne skupine imat će se priliku natjecati, steći iskustvo i biti nagrađeni. Prvog dana, festival će se održati u Osijeku dok će se već od 1. lipnja održavati u Valpovu u Centru kulture „Matija Petar Katančić“ s početkom u 20:00 sati. Treći dan zamišljen je u Našicama. Posljednjeg dana festivala svečano će se održati revijalni dio „Đakovački vezovi i Zvuci panonije 2018.“ u Centru za kulturu u Đakovu.

Festival vodi Vlasta Ramljak, a kao suutemeljitelji pridružili su se Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Osječko-baranjska županija, gradovi Osijek, Valpovo, Našice, Đakovo, Hrvatsko društvo skladatelja ZAMP, Phoenix farmacija, Pivovara Osijek i Općina Petrijevci bez čije potpore ne bi bilo moguće pisati o njegovoj povijesti, stvarati ga danas i planirati njegovu budućnost.

[klik za uvećanje]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: