Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Grad dodijelio druge ovogodišnje potpore poduzetnicima

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.05.2018. 13:17 
Naslov:  Grad dodijelio druge ovogodišnje potpore poduzetnicima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

15 poduzetnika s područja Grada Osijeka danas je dobilo financijske potpore ukupne vrijednosti 222.860,77 kuna.

8 poduzetnika početnika dobilo je potpore za pokretanje gospodarske djelatnosti, za nabavu i ugradnju strojeva i opreme potpore su dobila 4 poduzetnika, za izlaganje na sajmovima također 4 dok je potpore za stručno obrazovanje i osposobljavanje zaposlenika dobio 1 poduzetnik.

Ukupno raspoloživa sredstva za dodjelu potpora u ovogodišnjem gradskom proračunu iznose 1.300.000 kuna, no gradonačelnik Ivica Vrkić istaknuo je kako će se rebalansom nastojati osigurati i više sredstava za ovu namjenu, a predviđa da će taj iznos do kraja godine iznositi ukupno 2.000.000 kuna.



Vrkić je naglasio da postoji mogućnost, ukoliko se pokaže potreba, da taj iznos bude i veći jer je potpora napretku gospodarstva prioritet Grada u planovima za 2018. Istaknuo je i vrlo vrijedan podatak, a to je da od početka 2018. u Osijeku ima 340 novih registriranih poduzetnika.

Podsjetimo, jedan poduzetnik može se prijaviti na više mjera i ostvariti pravo na maksimalan iznos od 70.000 kuna. Korisnici potpore po Javnom pozivu mogu biti mikro, mali i srednji poduzetnici, isključivo trgovačka društva, obrti i zadruge.
Nakon ove dodjele potpora, preostali iznos sredstava po Javnom pozivu iznosi 674.600 kuna.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: