Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Valpovo: Festival sira & vina [2018.] @ Dvorište dvorca Prandau-Normann

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.05.2018. 9:51 
Naslov:  Valpovo: Festival sira & vina [2018.] @ Dvorište dvorca Prandau-Normann
30.05.2018. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prvi Festival sira i vina u Valpovu premašio sva očekivanja


Festival sira & vina održat će se u srijedu, 30. svibnja 2018. u dvorištu dvorca Prandau-Normann u Valpovu od 18:00 sati.

U organizaciji Grada Valpova, Turističke zajednice Grada Valpova, Udruge Karašička Republika, Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje i Udruge za kreativni razvoj Slap organizira se prvi po redu Festival sira & vina u okviru projekta „CAMARG – Klasteri inovativnih tržnica temeljenih na konceptu 'nula kilometara' kao generator rasta, financiranog u okviru transnacionalnog programa Interreg Mediteran 2014. - 2020., ukupne vrijednosti 2 milijuna eura.

Kroz projekt CAMARG, kojeg provode Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje te Udruga za kreativni razvoj Slap, stvara se novi poslovni model udruživanja i plasmana domaćih lokalnih proizvoda slijedeći iskustva talijanskih partnera. CAMARG će predstaviti model on-line prodaje proizvoda lokalnih proizvođača temeljen na principu '0 km' imajući u vidu i specifičnosti našeg podneblja i izazove razvoja novoga tržišta.

Cilj festivala je promocija domaćih proizvođača sira i vina s naglaskom na male proizvođače, OPG-ove i zadruge. Fokus je na omogućavanju uspješnijeg plasmana hrane malih proizvođača, pružanju podrške njihovoj konkurentnosti, ali i poticanju građana da kupuju lokalne proizvode. Posjetitelji će moći degustirati i kupiti sireve iz malih slavonskih sirana, dok će vina prezentirati desetak malih vinarija s područja Baranje, Erduta, Iloka, Kutjeva, ali i Sremskih Karlovaca. U ponudi će biti i plate sa sirom, kulenom i ostalim tradicionalnim suhomesnatim proizvodima, a cjelokupni događaj biti će popraćen i glazbenim programom


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: